“Kadının adı yok sananlara sözümüz var !”

“Kadının adı yok sananlara sözümüz var !”

Lüleburgaz Belediyesi’nin Kadın Meclis Üyeleri, yerel bir gazetede, bir kadını hedef alan habere tepki amacıyla yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Lüleburgaz’da ortaçağ düşüncesinden sıyrılamamış erkeklerin gazetecilik yaptıkları düşüncesiyle yayınladıkları yazıda; Hiç tanımadıkları bir kadınla ilgili basit sözlerle ürettikleri dedikoduyla nasıl zavallı durumuna düştüklerini görüyoruz.

Ve diyoruz ki;

Bizim için hızlı kadın olma; Evinde ve işinde çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve kültür birikimine sahip olma, bunun için emeğiyle çalışmak demektir.

Bizim için evlenip ayrılma; Bir hukuk devletinde, medeni kanunun tanıdığı haklardan yararlanma ve demokrasi demektir.

Bizim için şiddet; Fiziksel, cinsel, psikolojik, sosyolojik her türlü can yakıcı, can alıcı, aşağılayıcı, değersizleştirici eylemlerdir. Uygulayıcıları bu olayda da görüldüğü gibi genellikle erkeklerdir.

Bizim için erkek; İnsanın iki cinsinden biridir, yaşamda birlikte, yan yana yürüyerek güzel bir dünyayı yaratabileceğimize inandığımızdır.

Bizim için aile; En kutsalımız olan, içinde en sevdiklerimizi barındıran, en özelimiz olan ve bu nedenle her türlü kötülüklerden sakındığımız yaşam noktamızdır.

Bizim için sosyal çevre; Yaşamımızı anlamlı kılan, yaşam sevincimizi arttıran arkadaşlarımızın, dostlarımızın, iş çevremizin bizi sarıp sarmaladığı kucaktır.

Bizim için hukuk; Herkes için eşitlik ilkesidir, güven kaynağımızdır.

Bizim için eğitim; Soluk almaya başladığımız günden itibaren yaşamımızın her aşamasında insan olma çabamızı beslemesi, geliştirmesi, büyütmesi gerekendir.

Bizim için gazetecilik; Sadece bizim için değil tüm insanlık için, haber niteliği olan içerikleri yayımlamaktır.

Bütün bu değerlerimiz içinde gördüğünüz gibi, biz kadınlar kin, nefret, kötülük, yalan, çirkinlik, şiddet barındırmıyoruz.

27 Ocak 2021 tarihinde kentimizin bir yerel gazetesinde içindeki kadın düşmanlığını bayağı sözcüklerle kusan bu zavallı erkeklere insanlaşma sürecini tamamlamaları gereken yaşta olmalarına rağmen tamamlayamadıkları için sadece acıyoruz.

Biz varız! Eril gücünüze güvenmekten vazgeçin. Dayanışmanın önünde duramazsınız.”

Lüleburgaz Belediyesi

CHP Kadın Meclis Üyeleri

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER