Muhtar Ali Yalnız Parkı açıldı

Muhtar Ali Yalnız Parkı açıldı

Keşan Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Üsküdar Sokak üzerinde hazırlanan “Muhtar Ali Yalnız Parkı” açılış programı 23 Şubat 2024 Cuma günü yapıldı.
Saat 14.30 sıralarında başlayan açılışa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Ali Ünal, Tahir Özçınar, Merhum Muhtar Ali Yalnız’ın ailesi ve yakınları, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı

“Keşan’ın ve Keşanlının mutluluğundan başka hiç bir derdimiz yok”
Programda konuşan Helvacıoğlu, “5 yıl gibi kısa bir sürede, hayalet bir şehirden, hayal edilen bir şehre ulaştık. Her şehrin bir ruhu vardır. Keşan’ın da artık bir ruhu var. Bunu başarabilmek için de rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkmak gerekiyordu. Sizlerin de enerjisiyle bunu başardığımıza inanıyorum. Buranın eski halini hatırlıyorsunuz. Manzarası hoş değildi. Şimdi entegre bir sosyal alan oldu. Keşan’ımıza ve Keşan’ın ışıl ışıl çocuklarına kazandırıp armağan etmek üzere bir aradayız. Keşan’da Türkiye’ye örnek bir model uyguluyoruz. Muhtar Ali Yalnız Parkımız, hem çocuklarımıza hem de onlarla birlikte hayallere dalan ailelerine ve büyüklerimize, armağan olsun. Bir arada yaşama kültürünü önemseyip, önemli alanlar kazandırmak için çalışıyoruz. Sosyal hayatı canlandıracak önemli projeler hayata geçirdik. Keşan artık göz kamaştırıyor. Misafirlerinizden duyuyorsunuzdur; ‘Keşan 5 yıl önceki Keşan değil, Keşan’da adeta destan yazılıyor’ diyorlar. Göreve başladığımız gün, nasıl bir heyecan içerisindeysek, bugün de aynı heyecandayız. Enerjim hiç düşmedi. Enerjimi sizlerden alıyorum. Bahsedildiği zaman, insanın içini titreten bir şehir inşa etmek istiyorduk. Çok şükür sizlerin de desteğiyle bu hedefi yakaladık. Cadde ve sokaklarıyla, yeşili ve sosyal alanlarıyla, müzesi, semt sahaları, temalı parkları, kent meydanı, Trakya’nın en büyük barınağıyla sayamadığımız birçok alanda bu ruhu ve coşkuyu Keşan’ımızın her noktasında hissettiriyoruz. Her yer tükense, her yer yorulsa, biz çalışmaktan ve gayretimizden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü sevdamızın adı Keşan’dır. Ben Keşan’ı çok seviyorum, içinde sizler varsınız diye. Gayemiz bu toprakları ve insanları çağdaş ve mutlu yarınlara eriştirmektir. Keşan’ın ve Keşanlının mutluluğundan başka hiç bir derdimiz yok. Bu duygularla; Cumhuriyet Mahallemizin ilk muhtarının adının yaşatılacağı, Muhtar Ali Yalnız Parkımızın ve tüm parklarımızın Keşan’ımızın geleceğine hayırlı olmasını diliyorum. Huzur dolu vakitler geçirmenizi temenni ediyorum. Gözlerdeki pırıltı hiç bir zaman sönmesin hayırlı uğurlu olsun, sizleri tekrar en kalbi duygularla; saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
Mustafa Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER