Keşan Belediyesi itfaiye Müdürlüğü, 2023’te 1975 olaya müdahale etti

Keşan Belediyesi itfaiye Müdürlüğü, 2023’te 1975 olaya müdahale etti

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Alp, İtfaiye Müdürlüğü’nün 2023 yılında bin 975 olaya müdahale ettiklerini söyledi.
30 personel, 7 araçla ile Keşan ve bölge halkının can ve mal güvenliğini korumak, acil ve yerinde müdahalelerle işlerini büyük bir özveriyle yaptıklarını belirten Alp, “2023 yılı içerisinde 539 yangınına ekiplerimizle müdahale ettik.” dedi.
Kaza kırım aracı ve ekipmanlarıyla 59 trafik kazasında aktif görev aldıklarını dile getiren Ahmet Alp, 200 insan kurtarma, 180 de hayvan kurtarma operasyonunda can dostlarımızın sağlığını korumak için görev yaptıklarını ifade etti.
Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün 7/24 her zaman teyakkuzda olduğunun altını çizen Alp, “Bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için 7/24 görevimizin başındayız. Bölgemizdeki en donanımlı itfaiye ekibi ve ekipmanlarına sahibiz. Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz olarak, güçlü araç filosu ve ekipman kadrosu ile olası bir yangın ve afet durumunda her daim göreve hazırız. 7 araç ve 30 personel ile Keşan'ımıza hizmet veriyoruz. Amacımız Keşan ve bölge halkımıza itfaiye hizmetlerini dünya standartlarında kesintisiz bir şekilde sunarak rahat huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı sağlamak. 2023’te 539 yangın, 59 trafik kazası, 227 su tahliyesi, 200 insan kurtarma, 180 hayvan kurtar ve 770 diğer itfai olaylar olmak üzere toplam bin 975 olaya müdahale ettik. Bin 140 kişiye eğitim verirken, 283 yangın önleme faaliyetinde bulunduk.” dedi.
Öğrencilerin yanı sıra vatandaşların ve iş yerlerinin can ve mal güvenliğini sağlamak için de çalıştıklarının altını çizen Ahmet Alp, Keşan Belediyesi İtfaiyesi’nin kentsel yangınlara ortalama 7 dakikada ulaştıklarını söyledi.
Alp, yaptıkları eğitim tatbikatları ile bu süreyi her geçen gün daha da aza indirmek için çalıştıklarını dile getirdi.
Alp, gece gündüz demeden canları pahasına müdahale ederek, görev yapan Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin muhafaza edilmesi adına büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER