Kar ve tipide mahsur kalan bisikletçilere, SARDOS sahip çıktı

Kar ve tipide mahsur kalan bisikletçilere, SARDOS sahip çıktı

Türkiye turuna çıkan bisikletçi Samet Deler ve 18 aydır dünya turunda olan Hırvat bisikletçi Zdenko Nad'ın yolları Trakya'da kesişir. İki bisikletçi tüm Trakya'yı dolaştıktan sonra en son 08 Aralık günü Keşan'da Mehmet Gemici Cennet parkında kamp kurarlar. Ertesi gün Türk bisikletçi turuna Türkiye üzerindeki rotalardan devam edecektir, Hırvat bisikletçi de Yunanistan'a geçerek turunu Avrupa üzerinden devam ettirecektir. Fakat sabah hiç hesapta olmayan ve 20 derecelik bir değişimle -5 lere inen ve insanın içinden geçen Trakya'nın meşhur tipisi ile yüzleşirler. Sabah kalktıklarında ortalık beyaz örtü ve dondurucu soğuk karşısında bir süre parkın çay ocağına sığınırlar. Bu şekilde burada kalmanın mümkün olamayacağının farkına varan görevliler web sayfası üzerinden SARDOS ile iletişime geçerek durumu anlatırlar.

Sorunu yerinde görmek ve destek için SARDOS dernek yönetim kurulu üyeleri vakit kaybetmeden bisikletçilerin yanına giderek destek olurlar.

Konu ile ilgili SARDOS Başkanı Faruk EKER düşüncelerini şu şekilde ifade etti; Kuruluşumuzdan buyana ülkemiz ve dünya bisikletçilerine ilçemizde ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Bazen kendi evlerimizde, bazen de güvenli bir alanda kamp kurup destek oluyoruz. Keşan, ülkemizin Avrupa'ya açılan kapısı, Trakya'nın parlayan yıldızı, Medeniyetler kavşağı olduğunu her daim haklı olarak dile getiriyoruz fakat 10 yıldır bu nitelikleri taşıyan ilçemize misafir ağırlayacak bir bisiklet evi ihtiyacı olduğunu söylememize rağmen dikkate alınmıyor olması oldukça üzücü. Gerçi, tüm kurum ve kuruluşların her daim yanında olmamıza, afet, milli gün, bayram, kurtuluş, yardım gibi birçok resmin hep içinde olmamıza rağmen daha bizim bile başımızı sokacağımız, ortalıkta görünmeyen birçok stk ve yok hükmündeki partilerin bile sahip olduğu bir dernek yerine dahi sahip olamadık. Sağ olsun bir dernek üyemizin tahsis ettiği bahçe evi bize olduğu gibi tipi ve -10 lara varan öldürücü soğukta yine bir dünya insanına sıcak yuva oldu.

Bisikletçiler, gezginler dünyanın gönüllü tanıtım elçileridir, bu kişilerin dünyaya tanıtan paylaşımlarında veya yazacağı bir makale veya kitapta yaptığı kıymet tanıtıcı bilgileri bedel bile ödeseniz yapamazsınız. İster mülki, ister idari olsun yöneticiler har zaman gelip geçicidir, baki olan Keşan'dır. Bu sebeple coğrafi olarak son derece önemli bir konumda olan ilçemize şanına yakışır bir bisiklet konuk evi yapılması bu dünya elçilerinin Keşan'a temas etmeden geçmemesi açısından oldukça önemlidir. Hatta yapılacak bu konuk evinin(kulübe) uluslararası Warm Showers sitesine de eklenerek dünyanın konaklama noktalarından birisi olması tanıtımın en güzeli olacağı unutulmamalıdır. Yeni yıl tüm umut ve isteklerimizin gerçekleştiği yıl olsun, sağlıcakla..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER