Ak Partili Vural: “torpile değil, delegelere inanın”

Keşan'da ertelenen kongrenin ardından sular durulmuyor..

Ak Partili Vural: “torpile değil, delegelere inanın”

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Adayı Adnan Vural, Keşan ilçe Kongresi’nin ertelenmesini değerlendirdi. Genel merkez tarafından alınan erteleme kararına saygı duyduğunu belirten Vural, partililerin bu sonuca yine de kırıldıklarını belirtti.
Keşan’da yapılan temayül yoklamasından da bir sonucun çıkmadığını düşündüğünü belirten Vural, aday olan ancak adaylığını gizleyen rakiplerine, “Torpille yakınlara güvenerek değil, delegelere inanarak aday olun” diyerek çağrı yaptı.

“Karara saygı duyuyoruz”
12 Eylül 2020 Cumartesi günü yapılması planlanan AK Parti Keşan İlçe Kongresi, ileri bir tarihe ertelendi. Ertelenen kongre öncesinde gerek Keşan merkezinde gerekse köylerinde delege ver partililer ile temaslarda bulunarak çalışmalarda bulunduğunu belirten AK Parti Keşan İlçe Başkanı Adayı Adnan Vural planlarını bu tarihe göre yaparak hazırlandığını kaydederek, “Biz de tarih açıklandığı günden beri yaklaşık 6 aydır kongre için çalışıyoruz.” derken; “Delegelerimiz arıyor ‘Neden kongre iptal edildi?’ diye. Genel merkezimizin verdiği bir karardır. Genel merkez böyle uygun görmüşse yapacak bir şey yok. Karara saygı duyacağız.” şeklinde konuştu.
“Erteleme hoş olmadı, partili küstü”
İleri bir tarihe ertelenme kararının delegeler üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu belirten Vural, “Erteleme kararı bence hoş olmadı. Delegeler küsmeye başladı. Kongrenin heyecanı, şevki vardı. İnsanların şevki kırıldı. Keşke belirlenen tarihte yapılsaydı.” derken, çalışmaları sırasında bazı delegelerin kongrede delege olduklarını bilmediklerinin altını “Bazı insanların delege olduklarından dahi haberi yoktu, görüşüp tanışmak istedim kendileriyle ‘Sen benim delege olduğumu nereden biliyorsun?’ diyerek şaşırdılar.” diyerek çizdi.
Vural’dan adaylara: “Torpile değil, delegelere güvenin!”
12 Eylül’den ileri bir tarihe erteleme kararının, neden-sonuç ilişkisi çerçevesinde partiye yansımalarını değerlendiren Vural “En son il başkanı ve bölge koordinatörü gelip yaklaşıp aday olacak 8-10 kişi ile görüşmüştü. Herhalde bir sonuca varamadılar.” diyerek, aday olup ancak saklanan kişilere “Aday olacaklara şunu söylemek istiyorum; adaysan çıkıp ben adayım de. Torpille geleyim, arkamda dayım, amcam olsun deme 400 tane delege var delegelere güvenerek aday ol.” çağrısında bulundu.
“Atama da olsa, yine adayım!”
Son olarak ertelenen tarihte yine çıkıp aday olacağını ve atama olsa da bu kararından vazgeçmeyeceğini belirten Adnan Vural şu şekilde konuştu.
“Kongre Eylül sonu mu yapılacak, Ekim’de mi yapılacak bilemiyorum ama sonuçta yapılacak. İlçe başkanı atama ile mi getirilecek, seçimle mi onun kararını genel merkez verir. Bundan önce nasıl çalıştıysam kongreye kadar da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Parti delegelerimiz oy kullansın, yapılacak kongre şenlik havasında geçsin. Sonuçta kim kazanırsa kazansın bizim partimizin ilçe başkanı olacak. Parti içi çekişme yapıyoruz. Kongre yapılsaydı çok daha iyi olacaktı.
Atama da olsa ben delegenin vereceği karara saygı duyacağım. Yapılacak kongrede yine adayım diyorum. Ulaşamadığım delegeler varsa onlara ulaşmaya ve çalışmaya devam edeceğim. İlçe başkanı seçilemezsem de başkan kim olursa onun yanında olmaya ve parti için çalışmaya devam edeceğim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER