Helvacıoğlu, “1 yılda, 15 Milyon TL hibe aldık ”

"Keşan'a 15 Milyon TL hibe aldık.."

Helvacıoğlu, “1 yılda, 15 Milyon TL hibe aldık ”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 4 günlük Ankara temasları hakkında bilgi verdi.
Ankara’da kaldığı süre boyunca birçok bakanlık ve çeşitli kurumlarla temaslar gerçekleştirdiğini belirten Helvacıoğlu, “Bu zamana kadar bir yılda 15 milyon liralık hibe desteği aldık, Keşan’da ciddi gelişmeleri ileriki günlerde yaşayacağız” dedi.

Helvacıoğlu’nun kısa kısa değindiği ziyaretlerden satır başları ise şu şekilde oluştu: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizi yönlendirdiği ilgili bakanlıkta ciddi çalışmalarımız oldu. Önümüzdeki günlerde Keşan’da bir kentsel dönüşüm çalışmasının kesinlikle olacağının işaretlerini aldık.”
“Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile görüştük bölgemizde 10 milyon TL’lik bir yatırıma imza atacağımızı belirtmek istiyorum. Spor salonu ve stadyumun onarımı, semt sahaları ile yüzme salonu yapımı için imza atacağız.”
Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin ile Gıda İhtisas OSB konusunda konuştuk. Marmara Bölgesi’nin en önemli projesi. Yaz aylarında yangın bölgesi olmamız sebebiyle araç takviyesi istedik. Memnuniyetle kabul etti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alparslan ile görüştük. Keşan’a sanat ve kültür merkezi getiriyoruz. Yarısı hibe yarısı da Belediye kaynaklı, yaklaşık 1 milyon 600 bin TL’lik bir çalışma olacak. Müzeye büyük destek olacaklar.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı ile bir araya geldik. Kocadere Göleti’nin arkadaşında Keşan tarafına bakan ormanlık alanında toplam 600 dönümlük bir mesire alanı oluşturmak için çalışma yaptık.
Mayıs ayında Keşan Sanayi Sitesi’ne anayoldan giriş sağlıyoruz. Terminalin karşısından sanayi sitesinde giriş olacak.
Keşan’da olmayan bir şeyi yapıyoruz, Devlet Tiyatroları’nı Keşan’a getiriyoruz. Yapılan etkinlikler ayda bir gün de Keşan’da sahnelenecek.”

Kaynak: Keşan Online

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER