"Helvacıoğlu, Saros’u savunacak mı ?"

Pekcan'dan zor sorular..

"Helvacıoğlu, Saros’u savunacak mı ?"

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, Sazlıdere FSRU konusunda bir süre önce yaptığı basın açıklamasında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu‘na sorduğu soruyu Keşan FM‘de yayınlanan ‘Bunu Konuşalım’ programında yeniledi: “FSRU Limanı‘nın yapılmasına karşı mısın değil misin?”

Program moderatörü Orçun Oğuz‘un sorduğu “Sizce Helvacıoğlu partisini karşısına alıp mücadele eder mi? Süreçteki son durum nedir?” sorusuna yanıt veren Pekcan, 2018 yılında alınan karardan başlayarak yeniden anlattı.
Recep Pekcan Sazlıdere’de yapılması planlanan FSRU İskelesi için “FSRU felaket bir proje, Saros bitiyor. Korkunç büyük bir liman ve büyük gemiler geliyor. İş orada bitmiyor. Mahmutköy’ün üstünde borular geçiyor. Oradan beyaz atık geçiyor sadece doğal gaz da değil. O büyüklükteki geminin küçücük bir Saros Körfezi’ne girmesi tehlike. MUÇEV‘den çok daha felaket bir durum. Aliağa‘yı da düşününün bunlarla başlıyor devamı da geliyor” dedi ve devam etti: “Daha önce, 2018 yılında bununla ilgili mecliste ‘karşıyız’ diye bir tavsiye kararı alınmıştı. En son yapılan mecliste yine aynı şekilde tavsiye kararı almak üzere, meclis gündemine eklettik. Çünkü o zaman yapılmaması için yürütülen mahkemede, dosyaya elimizi güçlendirmesi için konulmuştu. Şimdi ÇED raporunu bir şekilde geçirdiler. Sonrasında gelen bilirkişi raporunda iskelenin yapılmasına hepsi ‘hayır’ dedi. Şimdi mahkeme sürüyor ve dedik ki bir tavsiye kararı daha alalım. Mustafa Bey çıldırdı. Kıyamet koptu. Bir sonraki meclise kaldı ama yine çıkacak bu madde karşılarına.”

Geçtiğimiz günlerde basın gerçekleştirilen basın toplantısında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu‘na sorduğu soruyu canlı yayında yineleyen Pekcan, “Daha önce başkana sormuştum kamuoyunun önünde, tekrar soruyorum, cevap alamadım, eminim yine cevap alamayacağım: “Sayın Başkanım FSRU Limanı’nın yapılmasına karşı mısın değil misin? MUÇEV ile ilgili sahillerin kiralanmasına karşı mısınız değil misiniz? Siyaseti de karıştırmayalım. Uzakta durmaya da razıyız. AK Parti Belediye Başkanı mısın, Keşan Belediyesi Başkanı mısın? Sahiller gidiyor, ormanlar gidiyor ‘Ben Keşan Belediyesi Başkanı olarak buna karşıyım demen gerekir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER