Helvacıoğlu’ndan Gazete Saros’a özel Erikli değerlendirmesi

Helvacıoğlu, Erikli Sahili’yle ilgili mahkeme tapu iptal kararını Gazete Saros’a değerlendirdi: “Davayı kaybettik diye moralsizliğe düşmeyelim. Bu iş daha uzun, çözüm birkaç yıl sürer.”

Helvacıoğlu’ndan Gazete Saros’a özel Erikli değerlendirmesi

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Erikli Sahili’yle ilgili olarak Danıştay tarafından geçtiğimiz aylarda verilen tapu iptal kararıyla ilgili son gelişmeleri Gazete Saros’a değerlendirdi.

“ASLINDA BEKLENEN SONUÇ”

“SAHİLDEKİ YAPILARIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NA DEVREDİLECEĞİ ŞEKLİNCE ÖNGÖRÜMÜZ VAR”

Mustafa Helvacıoğlu sözlerinin devamında ise umutlu konuşacak, “Şimdi Erikli Sahili’ndeki yapılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilecek şeklinde bir öngörümüz var ve öyle de olacak. Bakanlıktan da Hazine’ye devredilecek anlamına geliyor. Ardından, Milli Emlak Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışma başlatılacak. Yargıtay kararında yıkılması belirtilen yerler, Kıyı Kenar Çizgisi de hesaba katılarak planlanacak. Benim öngörüm, konu çözüme kavuşur. Ben buna inanıyorum. “

“KAÇAK YAPILARIN, BELLİ BİR BEDEL KARŞILIĞI YERSAHİPLERİNE VERİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Sorunun çözüleceğine inancını bir kez daha dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erikli’deki sorun, davalık olduğu için devlet müdahale edemedi. Şimdi Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve Edirne’nin diğer vekilleriyle beraber, bir önergeyle, konu Meclis’te ele alınacak. Bu konunun bir çözümü olacağına inanıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yer sahiplerine, bunları bir ekonomik karşılıkla vereceğini düşünüyorum. Bunlar benim düşüncelerim. Erikli Sahili’ndeki binaların birçoğu imar barışı aldı. İmar barışının bu davalı yerlerdeki etkisi nedir. Buranın 2017 yılından sonra imar barışına alınması, çözümü kolaylaştıracak diye düşünüyorum. İmar barışı Erikli Sahili’nde yıkım yapılmamasını kolaylaştıracak. Yani Yargıtay’da davayı kaybettik moralsizliğine düşmeyelim. Bu iş daha uzun, çözüm birkaç yıl sürer.”


Sonay CAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER