“4 Yöre, 1 Oda” projesinin temelleri atıldı

"4 Yöre, 1 Oda" projesinin temelleri atıldı..

“4 Yöre, 1 Oda” projesinin temelleri atıldı

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), Bodrum TO (Ticaret Odası), Antakya TSO (Ticaret Ve Sanayi Odası) , Şanlıurfa TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) katılımları ile “4 YÖRE 1 ODA” projesi BODTO ev sahipliğinde gerçekleşti.
07-09 Şubat 2020 tarihlerinde Keşan TSO, Antakya TSO ve Şanlıurfa TSO Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve personelleri Bodrum Ticaret Odası’nın davetlisi olarak, katılım sağlandı.
8 Şubat 2020 Cumartesi günü BODTO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı ile projenin başlangıç temelleri atıldı.
Toplantıya Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İşçimen ve Selçuk Ataklı, Genel Sekreteri Erdem Başak, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Genel Sekreteri Ali Mullaoğlu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Muğla Ticaret Borsası Uğur Özen, Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan ve Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Ünsal, TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, TOBB Kadın Girişimciler Üyeleri, Oda personelleri ve yerel basın mensupları katıldı.
4 YÖREDEN BİR ODA DOĞUYOR
Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, “Geçtiğimiz yıl temellerini atmaya başladığımız 4 Yöre 1 Oda projesi ile Kardeş Oda Protokolü imzaladığımız yörelerimizle ortak akıl oluşturduk. 4 Yöre 1 Oda” Projemiz kapsamında yörelerimiz, Bodrum, Antakya, Şanlıurfa, Keşan’ımız ile buluşuyor. 4 Yöreden bir Oda doğuyor. Kuzey –Güney, Doğu- Batı arasında ticari kardeşlik köprüsü kurulması bakımından da oldukça önemli olan bu protokol ile illerimiz ve ilçelerimiz arasındaki ticari potansiyelin daha da güçleneceğine düşünüyorum. Ben bu konu da çok memnunum. Birbirimizi destekleyip güzel yerlere geleceğimize ve birlikte olursak güçlü olacağımıza inanıyorum. Odalar arasında iletişimi güçlendirmek, hizmet standartlarını yükseltmek, ortak toplantılar düzenlemek, yapılacak ortak çalışmalar ile daha etkin ve nitelikli projeler üretmek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde işbirliği yapmak gibi amaçlarla imzalanan bu protokolün kentler adına hayırlı olmasını diliyorum.”
Protokol açılış konuşmalarının ardından 4 Oda arasında “4 YÖRE 1 ODA” projesi protokolü imzalandı.
Protokol imzasından sonra Odalar kendi yörelerine özgü bölgesel değerlerini ve ticaretlerini anlatan sunumlarını yaparak “4 YÖRE 1 ODA” projesini geliştirmek için fikir önerinde bulundular.
Kardeş Odalar Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bölgelerini, işbirliği konularını ve faaliyetlerini anlatan sunumları gerçekleştirdi.
Toplantı Odaların sunumları, Odaların Genel Sekreterleri ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerinin toplantıları ve görüş değerlendirmeleriyle sonlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER