KTSO, MUÇEV konusunda çok net

KTSO, MUÇEV konusunda çok net..

KTSO, MUÇEV konusunda çok net

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Ataklı, bir süre önce gündeme gelen ve kamuoyunda oldukça geniş yer bulan Erikli, Mecidiye ve Yayla sahillerindeki 11 bölgenin MUÇEV (Muğla Turizm Çevre Vakfı – Turizm ve Ticaret Limited Şirketi) tarafından kiralanması ile ilgili, açıklamalarda bulundu.

Erikli kumsalında 3 – 4 km’lik sahil şeridinde asgari 1,5 dönümlük 8 alan, Mecidiyede Kale(İtalyan) Koyu, Danişment Köyü’nde Özel İdare alanı, Yayla kumsalında da vaziyet planındaki bir alan büfe, şezlong ve şemsiye kullanım amaçlı olarak Muğla Valiliği ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ortak kuruluşu MUÇEV’e 10 yıllığına, 1.8 Milyon + KDV bedelle Bakanlık tarafından ihale yapılmadan pazarlık usulü ile verildiğini belirterek Selçuk Ataklı: “Keşan TSO olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e, Edirne Milletvekillerimiz Sayın Fatma Aksal’a, Okan Gaytancıoğlu’na ve Orhan Çakırlar’a iptal edilmesi için görüşlerimizi dile getirdik. Konuyla ilgili Gelişmeleri takip ediyoruz. Bu kapsamda tüm siyasi partilerin desteğini bekliyoruz. MUÇEV daha önce benzer kiralamaları Muğla bölgesi Fethiye’de de yapmıştı bizde bölgemizde aynı sorunların yaşanmaması için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile irtibata geçip izledikleri yolları sorduk. Aynı zamanda Odamız öncülüğünde üye bazlı iptal için başvurular yapıldı” dedi.

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Ataklı: “Bölgemizde senelerdir sorunlar var. Saros sahilinde ki esnaflarımızın işletmeler de sorunlar nedeniyle mağdur olmasını istemiyoruz. Cüzi karlarla çalışan, bölgeyi bilen, önceliğini bölgenin turizm gelirlerini artırmaya, çevreyi korumaya ve güzelleştirmeye adamış bu işletmelerin yerel esnaflar tarafından yapılmasını ve gelirlerin yine kentimiz için harcanmasını istiyoruz. Sahiller bu plajlardaki sakinlerin ve halkın kullanımına kalması gereklidir.” dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER