Uzunköprü Hıfzıssıhha Kurulu, yeni kararları açıkladı; bazı işyerleri..

Uzunköprü Hıfzıssıhha Kurulu, yeni kararları açıkladı; bazı işyerleri..

Korona virüs salgınına karşı bakanlıklar tarafından alınan ek tedbir kararlarının Valiliklere ve Kaymakamlıklara gönderilmesi üzerine, Uzunköprü Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha (Sağlık Koruma) Kurulu Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Başkanlığında toplanarak bazı yeni kararlar alındığı öğrenildi.

Uzunköprü İlçesi Mescit Mahallesi Şht. J. Er İsmail İşlek Caddesi no:56 adresinde bulunan Cesur Apartmanı 14.12.2020 tarihinde itibaren 8 (sekiz) gün süre ile karantinaya alınmıştır, 22.12.2020 tarihinde giriş çıkış yapılabilecektir.

Hastanede yatış ihtiyacı olmayan Covid-19 PCR testi Pozitif olan uygun hastalar (Öz bakımını yapamayan hastalar, askeri personel, bakmakla yükümlü olduğu kişiler bulunan hastalar ve aile üyelerinin tamamı Covid-19 testi pozitif olan hastalar hariç ) Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nce belirlenen alanda izole edilecektir. Uzunköprü’de İzolasyon alanı olarak Uzunköprü Kredi ve Yurt Müdürlüğü (KYK) bünyesindeki Öğrenci Yurdunun A ve B blokları belirlenmiştir.

Uzunköprü KYK’da iş ve işlemler belirtilen şekilde yapılacaktır; “Covid-19 PCR testi Pozitif hastaların, evlerinden Uzunköprü KYK’ya ulaşımı İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki özel bölmeli araçlar ile sağlanacaktır. Covid-19 PCR testi Pozitif hastaların Sağlık Hizmetleri, Uzunköprü Devlet Hastanesi tarafından görevlendirilen sağlık personeli tarafından sağlanacaktır. Biyomedikal demirbaş malzemeler ve İlaçlar Uzunköprü Devlet Hastanesi tarafından, Tıbbi Sarf Malzemeler Uzunköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü Tarafından sağlanacaktır. Temizlik, ısınma, yemek gibi temel ihtiyaçlar, teknik personel desteği vb Yurt Müdürlüğü tarafından sağlanacaktır.

Uzunköprü İlçesinde faaliyet gösteren Uzunköprü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ve Süleybe-Şefik Öztürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Covid-19 Pandemi açısından özellikle birimler kapsamında olup COVID-19 yayılımının engellenmesi için bu kurumlarda çalışan personelin 14 (ondört) günlük sabit vardiyaya başlamadan 2 (iki) gün önce Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yatılı eğitim kurumlarına alınarak PCR testi yapılmasına, test yapıldıktan sonra 2 (iki) gün süre ile yurttan çıkmaksızın test sonucu negatif olan personelin 14(ondört) günlük sabit vardiyaya başlamalarına, sabit vardiyaya başladıkları 5.gün PCR testinin tekrarlanmasına, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere; i. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası, ii. Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince, idari para cezası uygulanmasına,

iii. Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine, Mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Korona virüs salgınının yayılımında tüm dünyada ve özellikle Avrupa da hızlı bir artış yaşanmakta ve ülkemizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görülmektedir.

Bu kapsamda; İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarih ve 20077 sayılı Yeni Kısıtlama ve Tedbirler konulu genelgesine istinaden; SGK İl Müdürlüğünün yapılandırma iş ve işlemleri, İŞKUR İl Müdürlüğünün ise kısa çalışma ödeneği çalışmaları nedeniyle yoğun mesai yürütmeleri gerektiğinden SGK ve İŞKUR İl Müdürlüğünün esnek mesai (10:00-16:00) kapsamı dışında tutulmasına, Uzunköprü İlçesi Habib Hoca Mahallesi 19 Mayıs Caddesi No:10/A adresinde bulunan ÖzRavalı Unlu Mamülleri 16.12.2020 tarihinden itibaren 5 (beş) gün süre ile karantinaya alınmış olup ve tüm giriş-çıkışlar yasaklanmıştır.21.12.2020 tarihinde faaliyetlerine devam edebilecektir.

Uzunköprü İlçesi Harmanlı Köyünde bulunan BKİ Batı Kömür İşletmeleri A.Ş. 16.12.2020 tarihinden itibaren 5 (beş) gün süre ile karantinaya alınmış olup ve tüm giriş-çıkışlar yasaklanmıştır.12.12.2020 tarihinde faaliyetlerine devam edebilecektir.

İçişleri Bakanlığının 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı genelgesi çerçevesinde Ek’te belirtilen 33. Madde de ‘’İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca izin verilen, şehirlerarası karayolları kenarında bulunan dinlenme tesislerinde yer alan yeme-içme yerleri ve burada çalışanlar’’ Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde Covid-19 tedbirleri kapsamında gerekli önlemleri almak şartıyla hizmetine devam edebilmektedir. Bu kapsamda Uzunköprü-Keşan karayolu kenarında bulunan Pidemyirmi2 Lokantası Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde Covid-19 tedbirleri kapsamında gerekli önlemleri almak şartıyla hizmetine devam etmesine.

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin 52. Maddesine istinaden ‘’Gıda Dışı Sanayi ve Üretim Tesisleri ile İlgili Alınması Gereken Önlemler’’ başlığının servis araçlarında alınması gereken önlemler maddesinin alt bendinde’’ Servislerle transferi yapılan çalışanların, servislerde yan koltuk boş kalacak ve arka arkaya gelinmeyecek şekilde çapraz düzenle oturulması sağlanmalıdır” ifadesiyle hüküm altına alınmıştır. Bu kapsamda İlçemiz düzeyinde artan vaka artışları nedeni ile başta tekstil fabrikaları olmak üzere 10 kişiden fazla istihdam sağlayan işyerlerinin personel servislerinde araç ruhsatlarında belirlenen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edilmesine.

10’dan fazla çalışanı olan işyerlerinde COVID-19 PCR testi pozitif vaka tespiti halinde, diğer çalışanlara olası bulaş durumunun ya da olası kaynağın tespitinin daha etkin yapılabilmesi ve temaslılarının belirlenebilmesi amacıyla söz konusu işyerleri tarafından çalışanlarının yerleri sabit kalacak şekilde yemekhane ve servis oturma düzeni ile çalışma düzeni planlarının hazırlanmasına, gereği halinde denetim ekiplerine ibrazına, Söz konusu işyerleri tarafından yemekhane ve servis kullanımının, kapasitelerinin yarısı faal durumda olacak şekilde planlanıp uygulamaya konulmasına.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan 02.10.2020 tarihli 53 Nolu Kararın 1. Maddesine göre Apartman ve site yönetimleri tarafından düzenlenen etkinlik ve toplantılar 28.02.2021 tarihine kadar ertelenmiştir. Mevcut yöneticilerin 28.02.2021 tarihine kadar görevlerine devam etmesine, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere; i. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası, ii. Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince, idari para cezası uygulanmasına, iii. Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine, mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.


Kaynak: Uzunköprü Barış Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER