Başkan Ünsal’dan samimi açıklamalar (Özel Röportaj)

İpsala Belediyesi Başkanı Abdullah Naci Ünsal'ı gazetemizin ilk sayısına konuk ettik..

Başkan Ünsal’dan samimi açıklamalar (Özel Röportaj)

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin ardından, oldukça çekişmeli geçen bir seçim sonrası, başkanlık koltuğuna oturan İpsala Belediyesi Başkanı Abdullah Naci Ünsal’ı, ilk sayımıza konuk ettik.
Gazete Saros olarak, Başkan Ünsal ile hem geride kalan hizmet dönemini, hem de bundan sonrası için yapmak istediklerini sizler için derlemeye çalıştık.
İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanlığı görevinin ardından ilk girdiği yerel seçimde belediye başkanlığı koltuğuna oturan Başkan Ünsal, bilindiği üzere Ziraat Mühendisi, evli ve 2 çocuk babası.
Tarım ilaçları bayiliği ile birlikte çeltik üreticiliği de yapan Ünsal, aynı zamanda İpsala’nın tanınmış ve köklü ailelerinden, rahmetli İpsala Belediyesi Başkan Vekili Nihat Ünsal’ın oğlu.
O nedenle Ünsal’ın, siyasetteki ciddiyeti ve sorumluluğu birçok belediye başkanına ve siyasetçiye göre daha fazla diyebiliriz.
HEM YEREL HEM GENEL İKTİDARA KARŞI KAZANDIK
Tüm sorularımızı samimiyetle yanıtlayan Başkan Ünsal, “siyaset yapan herkesin gönlünde bir aslan yatar ama şartların müsait olması önemlidir. Bu dönemde şartlar ve ortam bizim lehimize müsait oldu. Allah bize de bu yolu nasip etti. Biz de halkımızın bize gösterdiği teveccühü boşa çıkarmamak adına, taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Açıkçası, büyük bir sorumluluğun içine girerek belediye başkan adayı olduk. Ve en nihayetinde halkımızın takdiriyle göreve seçildik. Açıkçası İpsala’da, bu kadar az bir farkla seçim olacağını beklemiyorduk. Farkın daha fazla olmasını bekliyorduk. Mevcut iktidarın tüm gücüyle karşımızda olacağının farkındaydık. Halkımızın desteğiyle, iktidarın tüm gücüne rağmen önemli bir zafer kazandık. Bu zafer, halkın zaferidir” diyerek sözlerine başladı.
MÜLTECİ SORUNU VE PANDEMİ SÜRECİ HERKESİ ETKİLEDİ
Görev yaptığı, geride kalan yaklaşık bir buçuk yıllık süreci değerlendiren Ünsal, “geride kalan dönemde çok zorlu süreçler geçirdik. Yeni yerimize tam alışmaya başlamışken hem mülteci sorunu hem de yaklaşık 1 yıldan beri süren pandemi süreci ister istemez çalışmalarımıza etki etti. Ama şunu samimiyetle söyleyebilirim ki, hem mülteci hem de pandemi sürecine rağmen süreci en iyi şekilde yönettiğimize inanıyoruz. Tüm dünyada yaşanan olağanüstü süreç, ister istemez projelerimizde ertelenmelere neden oldu. Tüm dünyada yaşanan krizden biz de bu şekilde etkilendik diyebilirim” diyerek sözlerine devam etti.
40 MİLYON (TRİLYON) BORCA RAĞMEN 150 BİN METREKARE YOL YAPTIK
Konuşmalarına İpsala Belediyesi’nin 40 Milyon TL’lik borç yükünü değerlendirerek devam eden Ünsal, “biz bu borç yükünden, seçilmeden önce haberdardık. Bu ağır borç yüküyle karşılaşacağımızı biliyorduk. Tüm plan ve projelerimizi bu büyük borç yüküne rağmen hazırladık. Halkımızın gönlü ferah olsun, belediyemiz borçlarını ödemeye devam ediyor. Hizmetlerimize de devam ediyoruz. Tüm bu borç yükü ve olumsuzluklara rağmen; ara yollarımız, sokaklarımız ve caddelerimizde 150 Bin metrekarenin üzerinde parke taş döşeyerek, yol yaptık. Kilit taş çalışmamız devam ediyor. Diğer tüm projelerimizi de adım adım hayata geçiriyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, tüm İpsala halkını kucaklayarak, herkese eşit mesafede hizmet ediyoruz” diyerek, herkesin belediye başkanı olduğunu vurguladı.
TEKRAR ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM
Zamanı geldiğinde tekrar aday olmayı düşündüğünü ifade eden Ünsal, “bize güvenenleri mahcup etmemek adına, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu süreci başarıyla tamamlamak, ilk önceliğimiz. Zamanı geldiğinde tekrar aday olmayı düşünüyoruz. Halkımızın verdiği destek ve göstermiş olduğu teveccühe layık olmak için bu dönemi çok çalışarak geçirip, tekrar halkımızın karşısına alnımız ak ve başımız dik olarak çıkmayı düşünüyoruz. Asıl önemli olan göreve talip olmak değil, bir görevi layığıyla yapabilmek ve iz bırakabilmektir. Güleryüzlü ve mutlu insanların yaşadığı bir ilçeyi yaratma hayalimiz var. İşsizliğin azaldığı, refah seviyesinin yükseldiği bir ilçe hayalimizden vazgeçmedik. Önümüzdeki üç buçuk yılda da ilk hedefimiz, işsizliği azaltmak ve refah seviyesini yükseltmek. Halkımızın mutlu ve güzel yarınlara ulaşmasını sağlamak. Bu doğrultuda elimizden geleni yapıyoruz.”
SÜS BİTKİLERİ ÜRETİM TESİSİ PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI
Yatırımlarla ilgili gazetemize “özel” açıklamalarda bulunan Ünsal, “süs bitkileri üretim tesisi konusunda şirketimiz kurulma noktasına geldi. Şirketimizin adı “İLKSELA” olacak. Bu işlem tamamlandıktan sonra, bu yılın sonuna doğru veya en geç 2021 yılı başında yatırım ve üretim aşamasına geçeceğiz. Bu konuda halkımıza müjdeli haberi verelim. Sayın Kaymakamımız Ekrem Güngör bey ile yaptığımız görüşmeler ve istişarelerde, OSB’nin bir an önce bitirilmesi noktasında fikir birliğine vardık. Elimizde bio enerji santrali ve antrepo gibi talepler var. Bunların oluşması için önce OSB’nin bitirilmesi ve faaliyete geçmesi gerekiyor. Bu projeler, ilçemizin ufkunu ve gelişmesini etkileyecek yatırımlar.
Bunun dışında tekstil fabrikaları ve halk eğitim merkezinin de içinde olduğu, ortak eleman yetiştirme konusunda, birlikte kurs açma projemiz var. İstihdam konusunda kalifiye elemanı bu şekilde yetiştirebiliriz.”
ÇELTİK FESTİVALİ, YİNE ŞEHİR MERKEZİNDE OLACAK
Sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sürece değinen Ünsal, “eski fuar alanında köpek rehabilitasyon merkezi ile ilgili bir projemiz var. Bu projemizle ilgili Sayın Kaymakamımız ile beraber çalışmaya devam ediyoruz. En kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ancak köpek sorunuyla ilgili yaşanılan en büyük sıkıntı, sokak hayvanlarıyla ilgili çıkarılan yasada, barınak yapımına izin verilmemesi. Bizim belediye olarak elimizi kolumuzu bağlamakta. Buna çare olacak şekilde, şehir dışında besleme alanları yapmaya çalışıyoruz. Kanunların bize verdiği yetki kadarıyla, elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Festivalimiz biz görevde kaldığımız sürece, daha önceki 14 yıl da olduğu gibi, şehir merkezinde olacaktır. Festivallerin, yaşandığı şehirlere değer ve heyecan kattığını düşünmekteyiz. Çeltik festivalimiz, ilçe dışında yapıldığı zaman heyecan yaratmadı. Festivalimizin merkezde olması esnafımızı mutlu etmektedir” diyerek, festivalle ilgili açıklamada bulunmayı ihmal etmedi.
RECEP GÜRKAN AĞABEYİMİZLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ
İpsalalı hemşehrimiz, Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan ile her zaman iletişim halinde olduklarının altını çizen Ünsal, “Recep Gürkan ağabeyimiz, ilçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden biridir. Ağabeyimizle her türlü konuda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kapısını ne zaman çalsak, ne zaman arasak her zaman yanımızda olmuştur. Şahsına ve özel ilgisine bir İpsalalı olarak, tüm hemşehrilerim adına çok teşekkür ederim.” Ünsal öte yandan çeltik fiyatlarını ve lisanslı depoyu değerlendirmeyi de ihmal etmedi, “açıklanan fiyatlar düşük. Bundan dolayı şu an herkes tedirgin. Fiyatlara müdahale edilmezse, düşük verimin yaşandığı bir sezonda çiftçilerimiz darbe alabilir. Tarım politikalarını düzenleyenleri, fiyat politikaları konusunda, çiftçilerimiz adına duyarlı olmaya davet ediyoruz. Lisanslı depo iyi bir çalışma ama alınan risk açısından bir kamu kuruluşuna zorluklar yaratıyor. Çiftçilerimize hizmet edebilmek adına her türlü sıkıntıya göğüs gererek, depomuzu çalıştırmaya devam edeceğiz.”
100 BİN MASKE VE 1 TON EL DEZENFEKTAN DAĞITTIK
Başkan Ünsal, son olarak ilçede gerçekleştirilen koronavirüs mücadele sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu, “ülkemizde ilk vakanın görülmesinden 3 gün sonra, İçişleri Bakanlığı’nın önlemlerle ilgili yayınladığı genelgeden önce, belediye olarak mücadeleye başladık. Geride kalan 24 haftada, ilçe semt pazarında ve diğer alanlarda halkımıza maske dağıtan tek belediyeyiz. İlçemizde 100 bin maske dağıtımı yaptık. İpsala’da bulunan tüm kurumları, binaları, apartmanları ve sokakları, haftalık olarak, periyodik bir şekilde ilaçladık. Halkımız tarafından sık ve ortak kullanılan alanlara dezenfektan yerleştirdik. Bizden talebi olan tüm esnaflarımızın dezenfektan ihtiyacını biz karşılamaktayız. Şu ana kadar yaklaşık 1 ton el dezenfektanı dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Başta gazeteniz okurları olmak üzere tüm ilçe halkımıza saygılarımı sunarak, hangi konuda olursa olsun, kapımızın açık olduğunu belirtirim. Tüm halkımıza sağlık dolu, huzurlu günler dilerim” diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Önceki dönem Belediye başkani hakkında usulsüz işlerin yapildigı, mufettiş raporlarında mevcut olduguna dair duyumlar alıyoruz, Başkan Abdullah ünsal, bu konular hakkında suç duyurunda neden bulunmuyor. Acaba kendisi bunları ört bas mi etmek istiyor. Ilcede yasayan her vatandaşin o belediyenin her kuruşunda hakki vardir. Bu durumda başkan da suc islemiş olmuyor mu?

SIRADAKİ HABER