İpsala’da mülteci sorununa tepkiler çığ gibi büyüyor

İpsala’da mülteci sorununa tepkiler çığ gibi büyüyor

Geçtiğimiz gün gazetemizde yayınlanan,İpsalalı esnaflar, göçmenlerden çok rahatsız” başlıklı haberimizin ardından ilçe halkından düzensiz göçmenlere tepki yağmaya devam ediyor.
Yayınladığımız 2 haberin ardından esnaflar gerek gazetemiz aracılığıyla gerekse sosyal medya sayfalarından içini dökmeye devam ediyor.
Bu isimlerden birisi de, Enez Caddesi esnaflarından, Cadde Döner işletmecisi Burhan Topçu.
Topçu, sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada yaşadığı mağduriyeti dile getirerek, mülteci sorununun bir an önce yetkili merciler tarafından çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.
Topçu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yetkili mercilere duyurulur. İpsala esnafı olarak rahatsızlığımı dile getirmek için bu yazıyı yazma gereği duydum. Suriyeli mi, Filistinli mi, nereli olduğunu bilmediğim bir sürü insan çarşıda elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Bir de yetmiyormuş gibi gelmişler, dışarıda bulunan dolaplarımın fişlerini çekip, telefonlarının şarj aletlerini takmışlar. İşlerini görmüşler. Pazartesi sabahı dükkana geldiğimizde maalesef dolabımızda bulunan tüm malzemelerimiz bozulmuş, çöpe atmak zorunda kaldık. Bunu yapanların ben her gün karınlarını doyuruyorum. Onların bana verdiği zarar bakar mısınız. Bakın yarın olacakları ben size söyleyeyim. Yokluk ve açlık insana herşeyi yaptırır. Ne yazık ki ilçe halkı olarak hepimiz bu insanlara acıyoruz. Kimimiz para veriyoruz kimimiz de yemek alıyoruz. Nereye kadar, ne zamana kadar ? Lütfen ilerleyen zamanlarda daha ciddi zararlar yaşamamak ve üzülmemek, huzur içerisinde yaşamak ve güvenli bir ortamda hayatımıza devam etmemiz için burada yaşayan bir vatandaş olarak yetkili makamların ivedilikle bu işe bir çözüm bulmasını tüm kalbimle rica ediyorum. Saygılarımla. Burhan Topçu.”


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER