Kadın girişimci Saygı, Keşan’dan tüm Trakya’ya hizmet veriyor

Değerli Gazete Saros okurları, bölgemizin öncü ve güçlü kadınlarını sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz röportajlarımızla, iş ve ekonomi dünyasına yön veren öncü ve girişimci kadınlarımızı sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu sayımızda da Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Ayser Saygı’yı konuk ettik. Sözü çok fazla uzatmadan eşi Ufuk Saygı ile birlikte iş hayatında uyumlu bir çalışma içinde olan Ayser Saygı’ya bırakıyoruz.

Kadın girişimci Saygı, Keşan’dan tüm Trakya’ya hizmet veriyor

“SADECE KEŞAN DEĞİL, BÖLGE GENELİNDE ÇALIŞIYORUZ”
“15 yıldır eşimle birlikte inşaat sektörünün içerisindeyim. 2019 seçimlerinden bu yana TOBB Edirne Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu’nda aktif olarak görev yapıyorum. Bu sektörü seçmemdeki en büyük etken aslında ailem oldu. İnşaat işleriyle uğraşan bir ailede büyüdüğüm için bu sektörü seçtim. Kendimi daha yatkın hissettim. Eşimle birlikte ortak bir karara varıp, bu iş yerimizi açıp, ticarete atılmaya karar verdik. Yapı malzemeleri satışı ve anahtar teslimi ev ve iş yeri tadilatları yapıyoruz. Sadece Keşan ve bölgemize değil Trakya’nın tamamına hizmet veriyoruz. Çorlu’da Ada Yapı Tadilat adı altında faaliyet veren kardeş bir firmamız var. İşlerimizi proje ortaklığı ile beraber yürütüyoruz.”
“İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ OLDUM”

“İki kız çocuğu annesiyim. İşimin yanı sıra evde de sorumluluklarım var. Ama işinizi inanarak ve severek yaparsanız bu zorluklara çok rahat göğüs gerebilirsiniz diye düşünüyorum. Eşimle beraber sektörde çalışmaya başladığımızda çok fazla eşiyle çalışan yoktu. Kaldı ki bizim sektörümüzdeki çalışan grubun birçoğunu erkekler oluşturuyor. Bu açıdan sektörde kadın gördükleri zaman biraz yadırgıyorlar. Fakat ticaret hayatımdaki bu 15 yıllık süreç içerisinde edindiğim tecrübelerim sayesinde gerek ustalarla gerekse müşterilerimizle iletişimimiz güzel sonuçlar doğuruyor.”
“KADINLAR, CESUR OLMALI”
“Kadınlar olarak, iş hayatında öncelikle birbirimize destek olmak temel amacımız. Bu bilinçle ticaret odaları aracılığıyla network ağımızı genişletmek, işlerimize destek sağlamak, ticaret hayatında kadının yerini ve önemini anlatmak ve daha çok kadınımızı ticarete teşvik etmek için çalışıyoruz. Öncelikle cesur ve kendinden emin olmaları gerekli. Girişimde bulundukları işe fazlasıyla odaklanıp sahiplenmelidirler. Bu sayede başarı istikrarlı adımlarla ilerlenmesi gereken bir yoldur. Öncelikle işimin devamlılığını sağlamak, sonrasında da sektör alanımı nasıl daha çok genişletebilirim; bunun üzerinde çalışmaktır. Mesela çok yaşadığımız bir olay var; bizim toptancılarımız geldiği zaman işin boyutu maddi ise, evrak verilecek ya da hesap yapılacaksa direkt ‘patroniçe nerede’ diye sorarlar. Onlarla otururuz, hesaplarımızı yaparız. Tabi yine fikir birliği ya da hesap yaparız ama sonuç olarak benim verdiğim her karara da saygı duyar. Ama bu da neyden kaynaklanır; ilk kurulduğumuz zaman ile şu anki zamana bakarsanız biz büyüdük, böyle değildik daha da genişledik. Pandemi sürecinden dolayı biraz durağanlaştık.
“İSMAİL ŞAPÇI VE YÖNETİMİ’NE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”
“Bu süreç için öncelikle Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İsmail Şapçı ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Sayın İsmail Başkanımız göreve geldiğinden beri gerçekten kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayacağım dedi ve sağladı, sağlamaya da devam ediyor. Bu süreçte biz Kadın Girişimciler olarak kadın üyelerimize ihtiyaçlarının neler olduğunu sorup, İsmail Şapçı ve yönetimine ilettiğimizde, çok sağ olsunlar bizleri hiçbir şekilde geri çevirmeyerek yapabileceklerinin en iyisini sağlayarak geri dönüş yaptılar. Bizler de bu sayede kadın girişimcilerimizle daha iyi bir yakınlık ve işbirliği sağladık. Zaten ticaret odalarındaki temel amaç, kadınlar olarak iş hayatında öncelikle birbirimize destek olmak. Bununla birlikte, kadınlarımızla beraber network ağımızı genişletmek, işlerimizde destek sağlamak, ticaret hayatında kadının yerini ve önemini anlamak ve kadınlarımızı ticarete daha çok teşvik etmek amacıyla çalışıyoruz.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Necla avci
Necla avci - 2 yıl Önce

Banyomu yenilemek istiyorum yardımcı olurmusunuz

SIRADAKİ HABER