AKP’liler, belediye başkanlığını reddetti !

İpsala Belediyesi’nin Ak Partili belediye meclis üyeleri, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal’dan gelen başkanvekilliği davetini reddettiler..

AKP’liler, belediye başkanlığını reddetti !

Bilindiği üzere 31 Mart yerel seçimlerinde İpsala halkı, teveccühünü Millet İttifakı’ndan yana kullanmış, İYİ Parti-CHP ortak belediye başkan adayı olan Abdullah Naci Ünsal, belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu.
Göreve başlamasının ardından siyasi nezaketini eksik etmeyen Ünsal, son olarak aldığı kararla, görevde olmadığı günlerde belediye başkanlığı koltuğunu sırayla iktidar ve muhalefet belediye meclis üyelerine bırakmayı Ak Partili meclis üyelerine teklif etmişti.
Fakat Ak Partili belediye meclis üyeleri, siyasi nezaket kokan bu tavrı reddettiler. Ünsal’ın yaklaşımına göre, belediye başkanının olmadığı günlerde sadece İYİ Parti ve CHP’li belediye meclis üyeleri değil, muhalefet konumunda olan Ak Partili belediye meclis üyeleri de sırayla belediye başkan vekilliği koltuğuna oturacaktı.
İpsala Belediyesi’nin Ak Partili meclis üyeleri, Ak Parti İpsala İlçe Başkanlığı’nın ve Edirne İl Başkanlığı’nın kararına boyun eğmek zorunda kaldılar.
Ulusal siyasetin her geçen gün sertleştiği bir atmosferde böylesine cesur bir adım atan Abdullah Naci Ünsal’ı yine de kutlamak gerekiyor.
Ne de olsa, kazandığın belediyeyi, bir günlüğüne de olsa muhalefete teslim etmek her babayiğidin harcı değil..!

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER