Bocuk gecesi için geri sayım başladı

Keşan’ın Çamlıca Köyü’nde yapılacak olan “Bocuk Gecesi” için hazırlıklar tamamlandı..

Bocuk gecesi için geri sayım başladı

18 Ocak’ta düzenlenecek olan korku festivaline ziyaretçilerine kapılarını açacak festivali düzenleyenler misafirlerini “Korkacaksınız” diyerek uyardı.
Yılın en soğuk gecesi olarak bilinen gece düzenlenecek olan Bocuk Gecesi hazırlıkları için konuşan Çamlıca Muhtarlığı Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Tahir Demirel, köyde uzun yıllar dolaşan efsaneleri derleyerek geceye hazırlandıklarını söyledi. “Büyüklerimiz tarafından yıllardır Çamlıca mitolojisi anlatılır, bunda da en önemli yeri Bocuk tutardı, kışın en soğuk gecesinde beyazlara bürünmüş bir yaratığın köyde dolaştığı söylenirdi. Biz de onların hayal ettikleri Bocuk’u canlandırdık.” diyen Demirel bu sene yapılacak ile ilgili bilgiler de verdi.

Köye gelenleri karşılayacaklar hakkında konuşan proje sorumlusu Demirel, “Bu sene korku rotası oluşturduk. Rehberler tarafından köyün sokakları tanıtılacak, korku rotalarından geçenler gerçekten de çok korkacaklar. Sonrasında korku müzemiz var. Burayı köydeki gençler ile yeniden düzenledik. Büyüklerimizden dinlediğimiz hikayeleri köyün gençleriyle birlikte yorumlayarak figürler ve heykeller olarak vücuda getirdik ve bunları da misafirlerimize sunacağız. Köyün her yerinde onları korkutucu bir çok şey olacak.” dedi. Projede görev alan Ahmet Ufuk Çakır da, bu senenin geçen zamanlara göre daha çok dekor barındıracağını söyledi. “Hikayeleri köyün yerlilerinden dinledik, geceye daha farklı hava katması için düzenlemelerimiz halen devam ediyor.” diyerek gelenleri uyardı. “Gelenler gelmesin bence, çünkü çok fazla korkacaklar”
Her sene olduğu gibi bu sene de bir çok oyun sahnelenecek. Meydanda kurulacak sahnede bu sene Çamlıca Köyü’nden çıkmış ünlüleri ise damgasını vuracağını belirten Demirel, “Araştırmalarımıza göre çok öncelerde de köyün sakinleri kendi aralarında piyesler yapıyor ve bunları oynuyormuş bu geleneği devam ettirerek yerel hikayelerden geçen sene Kara Nine’yi işlemiştik bu sene de Ölü Bebek’i sahneleyeceğiz. Bir de çok beğeni toplayan ölü gelinler var.” dedi. Ve Oğuz Berkay Fidan ve Ergin Kılıkçıer’in sahnede olacağını söyledi. “Bu sene her şey bizden olsun istedik. Bunun için geçen sene süpriz olarak olarak sahneye çıkan Oğuz Berkay Fidan sahnede olacak, şarkılarını söyleyecek ve aynı zamanda köyümüzde de korku filmi çekmiş oyuncumuz Ergin Kılıkçıer de sahnede sunuculuğu üstlenecek” dedi ve bu isimle ilgili sürprizler de olacağını söyledi.
18 Ocak gecesi için meteoroloji verilerini de yakından takip ettiklerini belirten Demirel, havanın açık olacağını da söylerken, konukların köy trafik sorunu yaşamamaları için erkenden gelmelerini tavsiye ederek röportajı su şekilde sonlandırdı. “Misafirlerimizi uyarıyoruz. Çok iyi hazırlandık. Korkutacağız”

Kaynak: KEŞAN ONLİNE

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER