Gülşen Aras adaylığını açıkladı

Gülşen Aras, adaylığını açıkladı..

Gülşen Aras adaylığını açıkladı

Ana kademe ilçe kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde, ilçe kadın kolları takvimi işlemeye devam ediyor.
İpsala ilçe kadın kolları kongresinin gerçekleşmesinin ardından gözler Keşan ilçesine çevrildi.
CHP Keşan Kadın Kolları Başkanlığı için göreve talip olan ilk isim ise Gülşen Aras oldu.
Aras parti binasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
Ben Gülşen Aras, 36 yaşındayım, Keşanlıyım, evli ve bir çocuk sahibiyim. Lise mezunuyum. Dünya çapında hizmet veren bir firmanın Türkiye liderliğini yapmaktayım. Sosyal demokrat, CHP'si kökenli bir ailenin mensubuyum ve bunlarla birlikte bu ülkeyi çocuklarımız için güvenli, özgür, eşit, mutlu bireyler olarak yaşayabilecekleri çağdaş bir ülke haline getirmenin, geçmişten bugüne devreden bir borcu sahiplenmenin sorumluluğunu da taşıyorum. Dolayısıyla, siyasette elimiz, söyleyecek sözümüz olsun istiyorum. Bunun yolunun da, emek verdiğim siyasal mecradan görev ve sorumluluk almaktan geçtiğini iyi biliyorum. Bu gerçekten yola çıkarak, sahip olmaktan onur duyduğum sosyal - demokrat dünya görüşümün gereği yıllardır bir nefer olarak görev yaptığım CHP saflarında, artık çözüm noktalarına müdahil olmak ve daha fazla katkı sunmak için Keşan İlçe Kadın Kolları başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Bu konuda gerekli vizyona sahip olduğuma inanıyorum.

Göreve seçildikten sonra, CHP’nin genel ilkeleri çerçevesinde yerel parti organları ve Edirne İl Kadın Kolları başkanlığımız ile uyum ve eş güdüm içerisinde parti için kendimize düşen ne varsa hiçbir önyargı taşımadan tüm enerjimizle seferber olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Artık elini taşın altına koyma zamanıdır. Ve çağrım; sesimizi çoğaltacak, sözümüze söz katacak tüm duyarlı kadınlarımızadır. Önce yapılacak çocuk adedinden kürtaja, normal doğumdan sezaryana kadar utanç duyduğum daha birçok pervasızlığa kısacası kadınların en mahrem alanlarına kirli elleri ve çirkin zihniyetleriyle müdahil olanlara karşı sözümüz olsun.”

“Son 10 yılda kadına karşı şiddetin yüzde 1400 kat artmasına göz yumanlara, kadınları ulusal kimliklerinden etnik aidiyetlerine, dini inançlarından mezheplerine, sosyal yaşamlarından giyinme biçimlerine, eğitim kurumlarından meslek örgütlerine kadar bin parçaya bölüp birbirine düşürenlere, kadınların özgüvenlerini yok ederek; okumalarını, öğrenmelerini, sorgulamalarını, bilinçlenmelerini önleyerek, erkek egemen toplumun vitrin modelleri, ucuz iş gücü ve işsiz yedekleri ve ailelerin itaatkar hizmetçilerine dönüştürenlere karşı sözümüz olsun !

Çocuklarımızı eğitim zayiatlarında, iş kazalarında; işsizliğin, çaresizliğin, umutsuzluğun kahredici girdaplarında yok edenlere karşı sözümüz olsun !

Dindar ve kindar nesil projesiyle yola çıkıp, halkı onlarca karşıtlık üzerinden parçalara bölüp birbirine kırdıran ve herkesin, her şeyin tek ve mutlak hakimi olma hisleriyle yanıp tutuşan çağımızın yeni tiranlarına karşı sözümüz olsun !

Ormanların, SİT alanlarının, göllerin, akarsuların, kıyıların yandaşlara peşkeş çekilip yok edilmesine ve ülkemin tüm birikimlerinin gözü dönmüş bir iştahla talan edilmesine karşı sözümüz olsun !

Siyasal hedefleri, güçlü idealleri, ulaşılabilir hayalleri olan tüm kadınlarımıza seslenmek istiyorum; bütün bunlara ve hayata dair söyleyecek bir sözünüz varsa gelin birlikte söyleyelim; sözünüz sözümüz olsun !”.

Yaklaşan Keşan İlçe Kadın Kolları kongremizde kırmızı listede buluşuyor, kendi hür irademle çıktığım bu yolda desteklerinizi bekliyorum.

Bu arada asil, yedek ve il delegeliği listelerini hazırlamadığımı belirterek, birlikte hazırlamak üzere adaylık açıklamam bitiminde kadrolarımıza aday olmak isteyen tüm kadınlarımızı biz olacağımız listemize dahil olmaya davet ediyorum, çünkü hep birlikte biz olmaya geliyoruz.

GÜÇLÜ KADINLAR,

GÜÇLÜ KEŞAN,

GÜÇLÜ ÖRGÜT'ün bu sayede oluşacağına inanıyorum.

Beni dinlediğiniz ve katılım sağladığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum...”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER