Meclis üyeleri pozitif çıktı, meclis toplantısı ertelendi

Keşan Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, bazı meclis üyelerinin korona virüs testinin pozitif çıkması ve temaslı olmaları nedeniyle yeterli çoğunluğun sağlanamamasından ötürü ertelendi.

Meclis üyeleri pozitif çıktı, meclis toplantısı ertelendi

Saat 15.00 sıralarında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda başlaması gereken toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadı.
Konu hakkında açıklamada bulunan Helvacıoğlu, Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı için yeterli çoğunluğun sağlanamadığını ifade ederek, “Bunun sebebi pandemi. Meclisimize hazırlanan meclis üyelerimiz ile birim amirlerimiz komisyon ve grup toplantılarında bir meclis üyemiz pozitif çıkarken, diğer meclis üyesi arkadaşlarımız da temaslı oldu. Bu nedenle toplantıyı yapacak çoğunluğu sağlayamadık. Yasa gereği belediye meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır, salt çoğunluğuyla karar verir, maddelere ancak karar yeter sayısı üye tam sayısının 4’te 1’inden az olamaz. Yasa gereği toplantımızı erteliyoruz. Korona virüs testi olmak için Pazar günü program yaptık. Tüm meclis üyelerimiz test olacak ve 12 Nisan 2021 Pazartesi günü meclis toplantımızı, konferans salonumuzda saat 15.00’te gerçekleştireceğiz. Tüm meclis üyelerimize geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER