Mustafa Sarıgül, İpsala’yı unutmadı

Türkiye Değişim Partisi Edirne İktidara Hazırlık Merkezini açılışı için Edirne’ye gelen Parti Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Habur’dan girip İpsala’dan çıkan, Kapıkule’den girip Sarp’tan çıkan herkes güzel ülkemizdeki barışa, kardeşliğe ve huzura imrenecektir. Edirne ve Kırklareli’nde vergisiz ticaret merkezleri kurulacak. Balkanların Dubai’si Trakya olacak” dedi.

Mustafa Sarıgül, İpsala’yı unutmadı

Bir otelde partililerle bir araya gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü Edirne İl Başkanı Tolga Hekimoğlu ve partililer coşkuyla karşıladı. Saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından Türkiye’nin gündeminde olan ve İlk Öğretim yönetmenliğinden kaldırılan ‘Öğrenci Andı’ okundu. Otelde ki toplantının ardından Edirne İl başkanlığı açılışı gerçekleştirildi.

Açılış Konuşmasını yapan Türkiye Değişim Partisi Edirne İl Başkanı Tolga Hekimoğlu; partinin kalesi olmak bir ayrıcalıktır, sizlere teşekkür ediyorum beni bu göreve laik göründüğünüz için teşekkür ederim. Partimizin ilkelerini 7/24 durmadan Edirnelilere anlatıyoruz. Biz anlattıkça bu sevgi dalga dalga büyüyor. Sizin yıllarca verdiğiniz hizmetler Değişim Partisi ile buluştu, bundan sonra sizin iktidarınızla doruğa ulaşacak. Değişim Partisinin iktidarı için bize Edirne’de uyku yok dur durak yok” dedi.

Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaş olacaktır. Bu ülkede herkes eşit, adil, özgür ve refah içinde yaşayacaktır diye ifade eden Türkiye Değişim Partisi Mustafa Sarıgül; Edirne, Tekirdağ Ve Kırklareli’mizle Trakya, Türkiye’nin Avrupa’sıdır. Dünyaya Açılan kapımızdır. Bu nedenle Trakya Değişimin de lokomotifi olacaktır. Türkiye Değişim Partisinin de en güçlü kalelerinden olacaktır” dedi.

EDİRNE’DE VERGİSİZ TİCARET MERKEZLERİ KURULACAK

Trakya Bölgelesin de başarı şansı yüksek projeler geliştireceğini altını çizen Sarıgül; “Gözün aydın Trakya! Balkanların Dubai’si Trakya olacak! Bölge, alışveriş turizmi ile kalkınacak! Edirne ve Kırklareli’nde vergisiz ticaret merkezleri kurulacak! 12 Balkan ülkesinde yaşayan, 150 milyon nüfus bu merkezlere özel vizelerle gelip, vergisiz olarak alışverişini yapıp, gidecek buralara yapılacak otellerle bölge alışveriş turizminin cenneti olacak. Otelci kazanacak, ulaşımcı kazanacak, Trakya kazanacak. Trakya’da yaşayan milyonlar kazanacak, Türkiye kazanacak. Trakya, böylece balkanların dövizini çekecek. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’mizle Trakya, Türkiye’nin Avrupa’sıdır. Dünyaya açılan kapımızdır bu nedenle Trakya değişimin de lokomotifi olacaktır. TDP’nin de en güçlü kalelerinden olacaktır. Anadolu’daki ürünler toplanıp değer katılarak Balkanlar’dan dünyaya servis edildiği bir il olacak Edirne” dedi.

EDİRNE’DE TARIMSAL ÜRETİM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ KURULACAK

Edirne’de tarım ve hayvancılıkta küçük ölçekli çiftçi ne yazık ki kaybolma seviyesine geldiğini ifade eden Sarıgül; “Edirne, hızlı tren projesi gerçekleştiğinde, Kırkpınar yağlı güreşleri haftalık olarak düzenlenmesi sağlayarak, şehre gelen yerli turist sayısı arttıracağız. Tarım şehri olan Edirne’de tarımsal üretim organize sanayi bölgeleri kurulacak. Trakya çiftçisi küserse, bu ülke aç kalır bakın Trakyalı ayçiçek üreticisi küstürüldü, Türkiye ayçiçek yağında ithalata mecbur kaldı, fiyatı iki katına çıktı. Vatandaş yağ alamayacak hale geldi. Trakya çiftçisinin dertlerine çare olmak, TDP’nin en büyük önceliğidir. Edirne’de gençlerin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirecek, genç nüfusun Edirne’mizden ayrılmasına engel olacağız. Gastronomi merkezi olan Edirne, mutfağını dünyaya tanıtacağız. Son dönemlerde Edirne’de tarım ve hayvancılıkta küçük ölçekli çiftçi ne yazık ki kaybolma seviyesine gelmiştir. Edirne’de küçük ölçekli çiftçiler destekleyeceğiz, büyük firmalar ile rekabet edilmesi sağlayacağız” şeklinde ifade etti.

Kaynak: Edirne Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER