Recep Pekcan: “Keşan Belediyesi, ne kadar zarara uğradı ?”

Recep Pekcan: “Keşan Belediyesi, ne kadar zarara uğradı ?”

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, 5 Aralık 2020 tarihinde yaptığı CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabında yayınladığı video basın açıklamasında, 3 Aralık 2020 Perşembe günü Keşan Belediye Meclisinde, Millet İttifakı’nın önergesi üzerine gündeme alınan “Su faturalarında insani kullanım hakkı indirimi” konusunda Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yönelik bazı eleştirilerini sıralamış ve vatandaşlara seslenerek “Su faturalarınızı takip edin. İndirim yansıyacak mı yansımayacak mı?” ifadesini kullanmıştı.

Pekcan’ın bu eleştirilerine Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da 7 Aralık 2020 Pazartesi günü yaptığı basın açıklaması ile cevap vermiş ve “Telaşlı bir ruh haliyle yapılmış mesnetsiz açıklamalar, ne demek istediğini kimse anlayamamış. ‘Faturalarınızı takip edin’ diyerek Belediyeyi ve Meclisi dolandırıcı yerine koyuyor. Belediye Başkan adaylığı için hazırlandığı duyumlarını alıyorum. Siyasi kavgalara bizi çekemeyeceksin. Millet her şeyin farkında. Hizmete gölge düşürmeye çalışıyorsun. Biz Meclis üyelerimizle uyum içinde çalışıyoruz. Sen aradan çekil.” demişti.

Pekcan, Helvacıoğlu‘nun yönelttiği eleştirilere bugün saat 12:00’de başlayan ve CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında cevap verdi.

Su da insani kullanım hakkı indirimi önerge olarak Meclis gündemine alındığında ve madde üzerinde görüşler açıklandığında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun indirim nedeniyle Keşan Belediyesi’nin kamu zararına uğrayacağını söylediğini hatırlatan Pekcan;

“Belediyeler sosyal kurumlardır, hizmet için vardır. Ticarethane değildir. Dolayısıyla; sizin halktan aldığınız ya da İller Bankası’ndan burada yaşayan insanların payı olarak gönderilen paralar tekrar halka hizmet olarak döner. Sizin ‘Belediye 2.7 milyon lira zarar ediyor’ olarak gördüğünüz durum bizim penceremizden şöyle görünüyor: Keşan halkı 2.7 milyon lira tasarruf ediyor. Kaynak sıkıntısı olursa da, söylemiştiniz ya, Ankara’nın hizmetlerini buraya getirmek için kapısında yatacaktınız. Ya bir şeyler daha getirmek için Ankara’ya gidin ya da burada yaptığınız çalışmalarda öncelikleri doğru seçin, çalışmaları düzgün planlayın. Mesela; Muhtar Ali Çevikel Caddesi’ni iki kere asfalt yaptığınızda Belediye ne kadar zarara uğradı? Onu hesaplayın bir kenara koyun. Kısa bir süre önce Subay Ordu Evi’nin yanından Kayalı mahallesi dediğimiz yere doğru çıkan yolda, 14 saat içinde asfaltı iki kere yaptınız. Neden? Kotu doğru almadınız. Bizi eleştirdiğiniz ‘30 yıllık dönemde’ yaptığımız yağmur toplama sistemi var ya, orayı tutturamadığınız için. Üstelik bu iki caddenin sökümünde de Belediye araçları çalıştı. İşte bu hataları yapmaz iseniz kaynağınız da artar” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER