Keşan Belediyesi’nde dijital dönüşüm

Keşan Belediyesi’nde dijital dönüşüm

Keşan Belediyesi, bir yıllık çalışma ve 1 haftalık hummalı bir eğitimin sürecinin ardından E-Belediye sistemine geçiş yaptı.

Edirne’de ilk olarak Keşan Belediyesi’nin başlattığı dijital dönüşümle, Keşan Belediyesi, Trakya’nın en hızlı hizmet kapasitesine sahip oldu.

Keşan Belediyesi, belediyecilik alanında yürüttüğü faaliyetlerin yanı sıra dijital dönemi takip ederek, çağın gereklerine ayak uyduran uygulamaları hayata geçiriyor. Bu kapsamda “e-belediye” sistemine geçilmesi sebebiyle belediye personellerine ilişkin eğitim verilirken; eğitime, ilgili birim müdürleri ve operasyonları yönetecek olan personeller katıldı. Seminerlerde Keşan Belediyesi’nin hizmet kalitesini artıracak sistemler tanıtıldı. Eğitim sürecinin ardından ise hafta başı itibarıyla E-Belediye sistemi hayata geçirildi.

Yapılan çalışmaların ardından E-Belediye sistemi ile vatandaşa sağlanacak kolaylıklar şu şekilde:

  • Keşan Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu dijital dönüşüm ile bir çok hizmete, artık belediyeye gitmeye gerek kalmaksızın, tek tıkla ulaşılabilecek. Keşanlılar’ın mutluluğunu esas alan yeni sistemde;
  • Vatandaşlara hizmetin kolay, hızlı, güvenli ve kesintisiz verilmesi,
  • Belediyenin kendi içinde diğer belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla kesintisiz iletişim kurması,
  • İhtiyaç duyulan verilere tek noktadan ulaşılması,
  • Hizmetlerin e- devlet kapısına taşınarak hızlı hizmet sunma ve yönetme imkânı,
  • Kişisel Verilerin Korunması kapsamında vatandaşların bilgilerinin güvenliği,
  • Siber tehditlere karşı güvenliği,
  • Zaman ve mekândan bağımsız belediye hizmetlerine erişimi,
  • Mobil uygulamalarla hizmet kolaylığı sağlıyor; ayrıca kaynak ve zaman tasarrufu hedefleniyor.

“Mütevazı olmayacağız, Trakya'nın en hızlı Belediyesi olduk”

Keşan Belediyesi’nin E-Belediye sistemi ile daha hızlı ve daha kaliteli olarak hizmet vereceğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konuyla ilgili olarak, “Mütevazı olmayacağız. Trakya'nın en hızlı Belediyesi olduk” derken şu heyecanını şu ifadelerle dile getirdi: “Keşan belediyesi olarak hizmette öncü olma, inovasyon vizyonundan taviz vermeden, bölgemizde e-belediye sistemine geçen tek belediye olarak yine ilklere imza atıyoruz. Konuyla ilgili olarak destek veren İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya, Bakan Yardımcımız Bülent Turan’a, Milletvekilimiz Fatma Aksal’a, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürümüz Muhammet Selami Yazıcı’ya, Genel Müdür Yardımcımız İsmail Özkan’a, bakanlık personellerimize, E-belediye uygulaması ile kurum koordinasyonu ve vatandaşlara hizmetin en iyisini sunmayı sağlayan bu uygulama için gece gündüz demeden emeğini esirgemeyen çalışanlarımıza teşekkür ederim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER