Keşan’da, 2023 yılında 439 çift “Evet” dedi

Keşan’da, 2023 yılında 439 çift “Evet” dedi

Keşan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Soner Akgün, 2023’te müdürlük olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgilendirirken, 13 bin 648 evrakın kabulünü, kurum içi yazışmalar dahil 20 bin 301 evrakın gönderimini yaptıklarını ifade ederek, 439 çiftin de nikahını kıydıklarını dile getirdi.
Keşan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Soner Akgün, 2 Ocak 2024 Salı günü yaptığı açıklamada, 2023 yılında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Akgün, açıklamasında; “Yazı İşleri Müdürlüğü hizmetlerini 5393 Sayılı Belediye Kanununun vermiş olduğu yetki ve görevler doğrultusunda, Belediyemizin karar organları olan Encümen ve Meclis ile ilgili hizmetlerini Belediye Başkanı tarafından verilen talimatlar doğrultusunda Belediye birimlerimiz ve diğer kurumlarla iletişim içinde eşgüdümlü olarak yürütmektedir. Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü; kurumsal anlamda karar alma ve uygulama sürecinde gerek kurum içi gerekse de kurumlar arası istenilmeyen bazı olumsuz koşulların yaşanılabildiği ortamlarda bile başarılı çalışmalar sergileyip, katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışımızla adil yönetim prensibimizle etkin hizmet sunmak, hizmet kalitesini arttırmak gayretiyle, gelişen ve değişen Keşan için hizmet vermekteyiz. Müdürlüğümüz bu doğrultuda; Belediye Meclisinin düzenli bir şekilde çalışabilmesi, hızlı ve isabetli kararlar alabilmesi için gerekli desteği vermek ve meclise sunulacak dosyaların gerektiği gibi oluşturulmasını sağlamaktan, belediyemize gelen ve giden her türlü evrakla ilgili gerekli işlemleri yapmaktan ve bu evrakların ilgili birimlere gönderilmesinden, Belediye Encümeninin hızlı ve isabetli kararlar alabilmesi için gerekli desteği vermek ve Encümene sunulacak dosyaların gerektiği gibi oluşturulmasını sağlamaktan, belediyenin genel arşivinin istenen kalitede ve verimde çalışabilmesi için müdürlüklerin müracaatlarını kabul etmek ve sonuçlandırmaktan, müdürlüğümüze bağlı evlendirme birimimiz aracılığı ile evlilik akitlerinin ve evlilikle ilgili diğer işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlamaktan sorumludur.” dedi.

439 ÇİFT DÜNYA EVİNE GİRDİ
Evlendirme biriminde 2023 yılında 439 çiftin evlendirme işleminin gerçekleştirildiği ifade eden Soner Akgün, sözlerini şöyle tamamladı: “371 çiftimizinkini Belediye Nikah Salonumuzda, 68 çiftimizin de düğün salonu vb. yerlerde nikah akitleri gerçekleştirdik. Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 18. Maddesinde ‘‘Meclis kararlarının kesinleştiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur’’ denmektedir. Şeffaf Belediyecilik anlayışı çerçevesinde Meclis Toplantılarımız sosyal medyadan canlı olarak yayınlanmakta, ayrıca Meclis toplantıları bitiminde karar özetleri yerel basın ile de paylaşılmaktadır. 2023 yılında 13 Olağan 1 Olağanüstü Meclis toplantılarında toplam 232 karar almış, 63 Encümen toplantısında da ilçemiz için 714 karar aldık. Önceliğimiz, çağdaş belediyecilik anlayışına uygun olarak tüm vatandaşlarımızın memnuniyetinin sağlanması ve yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır. Arz ederim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER