Enez-Keşan yolunda bir aile..

Enez-Keşan yolunda bir aile..

Keşan – Enez yolunun Orhaniye Köyü mevkiinde, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkan otomobil takla attı.

Kaza, 6 Ağustos 2020 Perşembe günü sabah saat 09:15 sıralarında Keşan – Enez yolunun 15. kilometresinden sonra, Orhaniye köyü yol ayrımından hemen önce meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre; Erkan Karaca idaresindeki 34 ST 6848 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı.

İhbar üzerine olay yerine Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ve 112 Acil Servis ekipleri ulaştı. Araçta bulunanlara kaza yerinde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra, sürücü Karaca‘nın eşi ve çocukları olduğu öğrenilen; Songül Karaca, Eda Karaca ve Rana Karaca Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Dar ve gidiş geliş tek şeritli olan yolda bir an için dikkati dağılan ve direksiyon hakimiyetini kaybeden Karaca, “Bölgeye ilk defa geçen yıl İstanbul’dan geldik ve buraları sevdik. Yayla’ya gidiyorduk. Yolun yabancısı sayılmam ancak yol bu kadar dar olmasaydı takla atmazdık diye düşünüyorum. Ne olduğunu ben de anlamadım. Araç içinde çocukların, yoldaki tabelaya yaklaştığımızı fark edince, “Dikkat et çarpacaksın!” nidalarını duydum ve ani refleksle direksiyonu kırdım, ardından toparlamaya çalıştım fakat yolun mesafesi izin vermedi ve banketten düşerek takla atmaya başladık. Çok şükür hiçbirimizde önemli bir sağlık sorunu yok. Kazayı hafif sıyrıklarla atlattık.” dedi.


Otomobil, olay yerine gelen çekici yardımı ile kaldırıldı.
“Keşan – Enez yolu sorun olmaktan ne zaman çıkacak?”
Daha önce de defalarca yaralanmalı ve ölümlü kazaların meydana geldiği ve her geçen yıl araç yoğunluğu artan Keşan – Enez yolunun genişletilmesi, bölgeye gelen tatilciler de dahil, bölge halkının önemli bir isteği.
Yaşanan bu gibi kazaların can kaybına yol açmaması sevindirici bulunurken “Her an yeni bir kaza olacak” korkusu ise bölgede kendini hissettirmeye devam ediyor.
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal‘ın, yolun yapımı için 2022 tarihini verdiğini hatırlatan vatandaşlar, “Bugüne kadar Türkiye genelinde binlerce kilometre yol yapan Hükümet için 60 kilometrelik Keşan – Enez yolu sorun olmaktan çıkarılmalıydı. Bu yolda meydana gelen her kazada kendi vicdanlarına dönmeleri gerekir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Keşan Online

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER