Keşan'da binlerce araç EDS'ye takıldı..

Keşan'da binlerce araç EDS'ye takıldı..

Keşan Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında Keşan ve çevre yollarında faaliyete giren EDS ve ters yön uygulamaları konuşuldu. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu EDS’ler ile birlikte çevre yolunda kaza görülmesinin bittiğini söylerken, İlyasbey Caddesi‘ndeki tartışmalı ters yön ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Meclis gündeminin görüşülmesi sonrası söz alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan’da uygulaması devam eden EDS ile ilgili verileri paylaştı. Geçtiğimiz Kurban Bayramı süresince 4 günde Keşan’dan 952 bin aracın geçiş yaptığını belirten Helvacıoğlu, 6 bin 870 araca da cezai işlem uygulandığını bunun da %5 olan Türkiye ortalamasının üzerinde %6.8 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

2020 yılı başından, içinde bulunduğumuz tarihe kadar olan verileri de açıklayan Helvacıoğlu, “İlk sekiz ayda Malkara yönünden 2 milyon 508 bin 65, Gelibolu yönünden de 2 milyon 468 bin 684 araç geçiyor. Bu veriler pandemi yasakları olmasına rağmen, bu tablo gerçekleşti. Çevre yollarında 2018’de 24, 2019’da 16, 2020 yılında EDS kurulana kadar ise 13 kaza olmuş. EDS kurulduktan sonra hiçbir kaza olmamış. Çünkü şehir dışına çıkan çok sayıda katılım yolumuz var. Bu çıkışlardan gelen vatandaşlarımızın karşısında 150-200 ile gelen bir araç yok, herkes 70 km ile geçmek zorunda. Bu sebepten kaza da olmadı.” derken şehir dışından gelen araçların EDS dolayısıyla şehir içine girip, Keşan ekonomisine kısmen katkı sağladığını belirtti.
Bunun yanında Keşan içinde uygulamaya devam eden kameralı ters yön denetimleri ile ilgili bilgi de veren Mustafa Helvacıoğlu, tartışmalara konu olan İlyasbey Caddesi‘nin 2014 yılından beri ters yön olarak trafiğe açık olduğunu kaydederek, “Polis de olsa EDS de olsa aynı ceza kesiliyordu. Bu bir tuzak değil, zaten ters yolmuş. Orada Belediyemizin de isteği doğrultusunda gece ters yöne dönüştürdük ama kapatma gibi bir durum yok. Ulaştırma Komisyonu eğer daha etkin bir yere götürmek isterse bunu hep beraber çalışırız. Cumartesi günleri İlyas Bey Caddesi’nde pazar kurulduğu için sistem kapatılıyor. İlk 15 günden ikinci bir aylık cezalar %60 düşmüş” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ercan
Ercan - 4 yıl Önce

Tam bir tuzak soygun 2014 beri ters yön idi diyor biz niye bilmiyoruz resmen soygun

Yücel ÖZTÜRK
Yücel ÖZTÜRK - 4 yıl Önce

Hız şeridinde küçük araçlar (taksi) da hız limiti 82 km olmalıydı.

MEHMET ÖNAL
MEHMET ÖNAL - 2 yıl Önce

kafalarına göre hız sınırı belirlenen lanet bir yer. hakkım zehir zıkkım olsun. sadece belediyeye geçim kapısı olarak görülen lanet bir yer. canları sıkıldıkça 7-8 ay sonra ceza gönderilen lanet bir yer.

Ali
Ali - 4 yıl Önce

İlyas bey caddesinde gece mi yasakmış anlamadım. Başkan öyle demiş sanki

MEHMET ÖNAL
MEHMET ÖNAL - 2 yıl Önce

sakın yanılıp bir daha gideyim demeyin. ne tekirdağ, ne edirne, nede çanakkaleye bir daha ne giderim nede başkasını gönderirim. tüm tanıdıklara gitmemelerini söyleyeceğim.

SIRADAKİ HABER