O ilçede, korona virüsle mücadelede yeni kararlar açıklandı

O ilçede, korona virüsle mücadelede yeni kararlar açıklandı

Uzunköprü Umumi İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’ndan yeni kararlar açıklandı..

* KEBAP SALONUNA 5 GÜN GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

* ÇAY OCAĞINA 5 GÜN GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

* ÇELTİK FABRİKASINA 5 GÜN GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

* 1 APARTMANA 5 GÜN GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

* HARMANLI KÖYÜNDE KÖMÜR İŞLETMESİNE 5 GÜN GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

* KAPALI SPOR SALONLARI SÜRESİZ OLARAK DURDURULDU

Son günlerde İlçemizde de artan korona virüs salgınına karşı bakanlıklar tarafından alınan ek tedbir kararlarının Valiliklere ve Kaymakamlıklara gönderilmesi üzerine, Uzunköprü Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha (Sağlık Koruma) Kurulu Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Başkanlığında toplanarak geçtiğimiz gün bazı yeni kararlar alındı.

Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 04 Aralık 2020 tarihlerinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. Maddesine göre Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Başkanlığında toplanarak gündemdeki konuyu görüşmek suretiyle aşağıdaki yeni kararların alındığı öğrenildi.

11.03.2020 itibariyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi (dünyada birden fazla ülkede veya kıtada çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalık) olarak tanımlanan “COVID-19” Korona virüs hastalığının bulaş yollarının engellenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla ilçemizde alınabilecek tedbirlerin görüşüldüğü bildirildi.

Toplanan Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarında Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Uzunköprü İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kamil Sani Öngören, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Halil Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman ve Serbest Eczacı Merve Gencan hazır bulundular.

“GERÇEKLEŞECEN İLÇE HIFZISSIHHA KURULUNDA ALINAN KARARLAR ŞUNLARDIR”

1) Uzunköprü İlçesi Muradiye Mahallesi Kenan Evren Caddesi adresinde bulunan bir Kebap Salonu 04.12.2020 tarihinden itibaren 5 (beş) gün süre ile karantinaya alınmış olup tüm giriş-çıkışlar yasaklanmıştır. 09.12.2020 tarihinde faaliyetlerine devam edebilecektir.

2) Uzunköprü İlçesi Muradiye Mahallesi Hayrabolu Caddesi No:8/A adresinde bulunan Çay Ocağı 04.12.2020 tarihinden itibaren 5 (beş) gün süre ile karantinaya alınmış olup tüm giriş-çıkışlar yasaklanmıştır. 09.12.2020 tarihinde faaliyetlerine devam edebilecektir.

3) Uzunköprü İlçesi Kurtbey Köyünde bulunan bir Pirinç Fabrikası’nda Ofis Çalışanlarının bulunduğu alanlara 04.12.2020 tarihinden itibaren 5 (beş) gün süre ile tüm giriş çıkışlar yasaklanmıştır. İlgili alanlardaki ofis çalışanlarının tümü karantinaya alınacaktır. 09.12.2020 tarihinde faaliyetlerine devam edebilecektir.

4) Uzunköprü Hükümet Konağına giriş yapacak olan kişilere HES kodu sorgulanması zorunlu hale getirilmiştir, HES kodu sorgulanmasının kontrolü Özel Güvenlik Görevlileri tarafından sağlanacaktır.

5) Uzunköprü Büyük Şehsuvarbey Mah. İnönü Cad. Şelale evleri B blok adresinde bulunan apartmanda vaka artışının görülmesi nedeniyle 04.12.2020 tarihinden itibaren 5 gün süre ile apartman karantinası uygulanacaktır.

6) Uzunköprü Harmanlı Köyünde Bulunan bir Kömür İşletmeleri’nde Ofis Çalışanlarının bulunduğu alanlara 4.12.2020 tarihinden itibaren 5 (beş) gün süre ile tüm giriş-çıkışlar yasaklanmıştır. İlgili alanlardaki ofis çalışanlarının tümü karantinaya alınacaktır. 08.12.2020 tarihinde faaliyetlerine devam edebilecektir.

7) Uzunköprü ilçemizde faaliyet gösteren Kapalı Spor Salonlarının faaliyetleri 04.12.2020 tarihinden itibaren süresiz olarak durdurulacaktır.

8) Uzunköprü İlçemizde faaliyet gösteren Perşembe Pazarı, Atatürk Mahallesi Mazhar Müfit Kansu Caddesi üzerinde kurulacaktır.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere; i. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası, ii. Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince, idari para cezası uygulanmasına, iii. Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine, Mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.


Kaynak: Uzunköprü Barış Gazetesi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER