Başkan Kaya, suçlamalara yanıt verdi !

Başkan Kaya'dan cevap gecikmedi..

Başkan Kaya, suçlamalara yanıt verdi !

S.S. Altınyazı Karasaz Sulaması Sulama Kooperatifi Başkanı Alaattin Kaya, bir basın açıklaması gerçekleştirerek göreve gelmesinin ardından yaşanan süreci değerlendirdi.
Başkan Kaya, yaptığı açıklamada bir takım medya kuruluşlarında yapılan asılsız haberlere cevap vermeyi ihmal etmedi..

Başkan Kaya, “son zamanlarda Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifi’ni karalayan söylemler nedeniyle kooperatifimiz adına açıklama ihtiyacı doğmuştur. Altınyazı sulaması, bölgemizin en eski sulamasıdır. Kooperatifimiz ise bu bölgenin ilk sulama kooperatiflerinden birisidir. Kooperatifimiz 1997 yılında kurulmuş olup, 23 yıldır ortaklarına ve bölge çiftçisine hizmet etmektedir. Hizmete başladığı yıldan bu yana sulamadan faydalanan kooperatifimizin hizmetlerini bilen birisiyim. Şimdi de yönetimdeki arkadaşlarımız ile birlikte bu kooperatifi daha güçlü hale getirmek ve ortaklarımıza daha iyi hizmet verebilmek için bu göreve geldik. Bu görevi en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Altınyazı Karasaz sulamasının barajı 1969 yılında faaliyetlerine başlamış, sulamanın Karasaz bölümünün inşaatı ise 1983-1984 yıllarında hizmete açılmıştır. Kısacası Karasaz sulaması, eski bir sulamadır. Ancak bu kooperatif, büyük fedakarlıklarla sulamayı ayakta tutarak, bu günlere getirmiştir. Tesislerin yıpranması ve zamana bağlı arızaları bahane etmeden en iyi şekilde hizmet vermiştir. Sulamanın inşaatında, ovanın dörtte birine çeltik ekilmesi planlanmış, kanallar ona göre inşa edilmiş olmasına rağmen, kooperatifimizin aldığı tedbirler ve yaptığı yatırımlar ile çeltik ekilişi yüzde 100 oranına kadar çıkmıştır. Sulama yıllarca üyelerine ve çiftçilerine artı değer kazandırmıştır.
Altınyazı Barajı’nın boş olduğu ifade edilerek, kooperatifimiz başarısızlıkla suçlanmaktadır. Halbuki Altınyazı Barajı, Hamzadere, Sultanköy ve Yenikarpuzlu barajları gibi Meriç Nehri’nden doldurmaya elverişli değildir.
Barajımız suyunun dörtte üçü yağmur sularıyla dolmaktadır. Meriç Nehri’nden doldurulması gereken bölümü ise çok az ve maliyetlidir. Yaz aylarında sulamada kullanılan suyun büyük bölümü de Meriç Nehri’nden karşılanmaktadır. Bizler sulayıcılar olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da su ihtiyacımızı yine Meriç Nehri’nden karşılayacağız. Kooperatifimiz sulama sahası içinde yaptığı yatırımlar ile drenajlara dökülen boşaltma sularının tekrar kullanarak Altınyazı Barajı’na aktarılmayan suyu telafi etmektedir. Bu yöntem çok daha az kayıplı ve ekonomiktir. Barajın boş olmasının sebebi, aşırı kuraklığın sonucudur. Ancak her şeye rağmen 2020 yılı ve gelecek yıllar için, kooperatifimizce gerekli tedbirler alınmaktadır.
Bizim baraja aktaramadığımız 5-6 Milyon metreküp suyun hesabı yapılmaktadır. Bu su ile çok olsa, 4 bin dekar yer sulanır. Halbuki çok başarılı gibi gösterilen Hamzadere Sulama Birliği, 2020 yılında Sultanköy sulamasında baraj altındaki İbriktepe arazileri ile İpsala Merkez ve Turpçular köyü sınırlarındaki en az 5 bin dekar araziye su veremeyeceğini ilan etmiştir. Demek ki kurak dönemlerde böyle tedbirler alınmaktadır. Bizimde sulama da ekim alanlarını sınırlamamız normaldir.
Bazı çevreler tarafından kooperatifimize kasıtlı ve planlı suçlamalar yapılmaktadır. Bu kişilerin amacı, Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifi’ni yıpratmak ve sulamanın el değiştirmesini sağlamaktır. Onların amacı, Altınyazı Karasaz çiftçisine daha iyi hizmet etmek değil, Altınyazı Karasaz sulamanın imkanları ile başka sulamanın suyunu garanti altına almaktır. Biz oyunlara gelmeyeceğiz. Altınyazı Karasaz sulamasının üyeleri kooperatifine ve sulamasına sonuna kadar sahip çıkmaktadır ve çıkacaktır. Bizim işlerimize kimsenin karışma hakkı yoktur. Buna izin vermeyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET  CALISKAN
MEHMET CALISKAN - 4 yıl Önce

EGER BULGAR MULTECILERYURUYEREK GECMESINDIYE YAZINDA SUBIRAKMAYA DEVAM EDERSE OLUR BASKATURLU COKBUYUK RISK ALIRSIN BARAJIN BOS ERKEN KARAR VERME NISAN SONUNU BEKLE DERIM

Mustafa  akdemir
Mustafa akdemir - 4 yıl Önce

Yegen düşün masraflar çok yuksek bi girdin mi dönüşü olmaz riskli işler bikisiyi uzmez aileleri sevindirir ama işte risk yüzdesini hesapla kolay gelsin aile saadetin bozulmasın

SIRADAKİ HABER