Keşan sokakları yapboza döndü, Helvacıoğlu sendeliyor

Keşan tarihinde bir ilk, aynı caddeye 2 ay içinde yeniden yol yapılıyor..

Keşan sokakları yapboza döndü, Helvacıoğlu sendeliyor

Beton yol olarak yapılan ve 23 Temmuz 2020’de trafiğe açılan ancak yapılan denetimler sonucu bozulmalar olduğu tespit edilerek, yeniden yapılmak için sökümü başlayan Muhtar Ali Çevikel Caddesi ile ilgili olarak Keşan’da açıklamaların ardı arkası kesilmiyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanlığı ve belediye meclis üyelerinin sahaya inip, sokak siyaseti yapmaya başlamasının ardından adeta panikleyen Keşan Belediyesi Başkanı Mustafa Helvacıoğlu CHP’lileri eleştiri yağmuruna tuttu.
Geçtiğimiz günlerde sökümü devam eden cadde ile ilgili olarak açıklama
 ile eleştiri yapan CHP‘li Belediye Meclisi üyelerine cevap veren Helvacıoğlu, “Sizlere oy atanları da mahcup ediyorsunuz” dedi.

Muhtar Ali Çevikel Caddesi girişinde bulunan ADD Parkı önünde Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç bozulduğu için sökülen cadde için basın açıklaması düzenledi.

“Söküm için belediye ücret ödemedi”
Yapılan açıklamada Mustafa Helvacıoğlu şu ifadelerle söze başladı: “Bilindiği üzere; Muhtar Ali Çevikel caddemizin yapım çalışmaları için 9 Ağustos 2019 tarihinde ihalesini gerçekleştirmiştik. 3 Eylül 2019 tarihinde de yapım sözleşmesini imzaladık. Silindirle sıkıştırılmış beton yol kaplama çalışmalarımızı 11 Temmuz 2020 tarihinde başlattık. Bu çalışmalar 4 gün sürdü, bunun ardından da bir hafta kür bekleme süresi ile 23 Temmuz 2020 tarihinde yolumuzu trafiğe açtık. Ancak; sonrasında yapılan denetimlerimizde yolda bozulmalar olduğunu tespit ettik. Teknik şartname kapsamında da yapımı üstlenen firmamıza durumu raporlayarak bildirdik. Firmamız şartname kapsamında, konunun kendi sorumluluğunda olduğunu kabul etti. 2 gün önce de yolun tamamında söküm çalışmaları tamamlandı. Yolun söküm ve sökülen imalat için, şartname kapsamında, belediyemiz hiçbir ücret ödememiştir.”
“Asfalt yol yapılacak”
Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nde yeniden başlayacak olan yol çalışmaları kapsamında beton yol yerine asfalt yol yapılacağını ve Eylül’ün ilk haftasına hazır olacağını belirten Helvacıoğlu, “Şimdi; karayolları iş birliği ile yolumuzun yapımına tekrar başlıyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için, en hızlı ve etkili çözümü planlayarak caddemizde asfaltlama çalışmalarını başlatacağız. Çalışmalar en geç Eylül ayının ilk haftasında tamamlanmış olacak.
Keşan Belediyesi’nin bütçesine ve vatandaşlarımızın her kuruşuna sahip çıkan bir anlayışla yolumuzu Keşanımıza kazandırıyoruz. Tabi biz vatandaşlarımızın geleceği, Keşanımızın kazanımları için mücadele ederken, dertleri Keşan olmayanların da yine mesnetsiz açıklamalarına şahit oluyoruz.

“Fotoğraf çektiren arkadaşlarımızda hazımsızlık yaratmış”
Firmamız yolun yapımında teknik hata yaptı ve bu yanlışı üstlendi. Bizlerde halkın parasını koruyan bir anlayışla yolu teslim almadık ve ödeme yapmadık. Şimdi kamuoyuna soruyorum; halkımızın parasını koruyup, firmaya; ‘Bu yolu yeniden yapacaksın ya da para alamayacaksın’ dememizin nesi yanlış? Anlıyoruz ki; halkımızın parasını boşa harcamayıp iyi işler yapmamız burada fotoğraf çektiren arkadaşlarımız da yine hazımsızlık yaratmış. Aynı karanlık düşüncenin devam ettiğini gördükçe üzülüyoruz.
“Sizlere oy atanları da mahcup ediyorsunuz
Yapılan güzel işleri takdir etmemenizi, Keşan adına bir hayırlı olsun dememenizi anlıyoruz ama bakın, sizlere oy atanları da mahcup ediyorsunuz. Bunların derdinin Keşan olmadığını anlamak zor değil. Açın bakın bu arkadaşların sosyal medya hesaplarını, Keşan için yapılan işler ile ilgili bir tane paylaşımları bir tane olumlu düşünceleri, bir tane hayır duaları var mı? Siz Keşan Belediyesi’nin meclis üyesi değil misiniz? Burada yaptığınız gibi; yenilenen Muammer Aksoy, Garip Baba, Çifte Yel Değirmeni, Artı Çarşı, 19 Kasım Caddesi, Mustafa Fehmi Kubilay, İstiklal ve Paşayiğit Caddelerinde de fotoğraf çekilmenizi bekliyoruz. Ama dertleri Keşan’a yapılan hizmetler değil, yapılan hizmetlere gölge düşürüp siyasi puan çıkartmak.
“Tarih yazmaya devam edeceğiz”
Bakın dikkat edin; demeç verdikleri haber sitelerinde, çıktıkları sosyal medyalarda, hatta kendi kurumsal hesaplarında bile tepki ve eleştiri alıyorlar. Buna rağmen halen vatandaşımıza kulak vermeyip ders almamakta kararlılar. Çalışmak fıtratlarında olmadığı için bizim yaptığımız çalışmalarımızı da “show” olarak adlandırmışlar.
Bozulan yol kaldırılıp tekrar yapılırken, “halkın çekeceği çile ne olacak?” diye sormuşlar. Benim vatandaşım sayenizde 30 senedir bozuk yolların çilesini çekti. Bu güzel yollarda hep birlikte yürümek için Allah’ın izniyle bir hafta daha katlanırlar siz hiç merak etmeyin. Onlar siyaset mühendisliği yapa dursunlar, biz vatandaşımız için hizmet edip, tarih yazmaya devam edeceğiz. Uydurma gündemler yaratmak için harcadığınız vaktin, hiç olmazsa yarısını Keşan için harcayın. Onları, halkımın vicdanına bırakıyorum. Ben onlara da Keşan’ımızın başarılarıyla gururlanma ve halkımızın sevinçleriyle sevinme duygusunun “nasip” olmasını diliyorum. Halkımız var olsun. Keşan’ımızın yolu hep açık olsun.” dedi.

Daha sonra söz alan Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç: Caddenin işçilik, serme, sıkıştırma, nakliye gibi işlemlerinin tamamı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak” İfadelerine yer verdi.
Mustafa Helvacıoğlu basın mensuplarının caddenin tekrar yapımının Belediyeye maliyetinin ne olacağı yönündeki sorularını ise şöyle cevapladı “Karayolları Genel Müdürlüğü ile konuştuk, bütün malzemeler Karayolları tarafından karşılanacak. İhalenin rakamını firmadan aşağıya çekiyoruz, bu yolun parasını ödemiyoruz. Belediyemiz kazanıyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2020, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER