Keşan Belediyesi, MUÇEV’e sessiz mi kalıyor ?

Keşan Belediyesi, MUÇEV’e sessiz mi kalıyor ?

CHP ve İYİ Parti Keşan İlçe Teşkilatı yöneticileri ile Keşan Belediye Meclisi’nin bazı üyeleri Erikli ve Yayla sahillerde incelemelerde bulundu. Heyet, MUÇEV’in 10 yıllığına kiraladığı yerleri alt kiracılara devri sonrasında Erikli Sahili’nde yapılan çalışmalarda, söz konusu bazı bölgelerin tel örgüler ile çevrilmesine tepki gösterdi.
“Balık tutmak için mendirekten dahi geçemiyorsunuz.”
MUÇEV tarafından kiralanan alanlarda açıklama yapan CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, teller ile çevrilen alanlarda vatandaşların geçişlerini engellendiği ve kıyı kanununa uygun olmadığını dile getirdi.
Öte yandan Keşan Belediyesi tarafından duruma ses çıkarılmadığını belirten Pekcan, şu ifadeleri kullandı: “Erikli Sahili’nde festivalin yapıldığı alandayız. Sahilde tel örgülerin içerisinde bulunuyoruz. Tel örgüler içerisinde kalan bu bina, Keşan Belediyesi’ne ait ve bu yıl kullanımı için müsaade edilmiş. Ama gelecek yıl burasının ne olacağı belli değil. MUÇEV sahilleri kiraladıktan sonra üçüncü şahıslara kiralayacağını söylemiştik. Durumun bu hale geleceğini dile getirmiştik. Keşan Belediye Başkanı, sahillerin belediyeye verilmesi durumunda böyle bir sıkıntının olmayacağını ifade ediyor. Ancak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sahiller, belediyeye de verilmiş olsaydı değişen hiçbir şey olmayacaktı. Keşan Belediyesi kiralamış olsaydı, 800 bin TL bir parayla verilecekti ve o da üçüncü şahıslara kiralama yapacaktı. Burası kamunun yararına kullanılmaktan çıkacaktı. Sahil tellerle çevrilmiş ve insanlar buraya nasıl girecekler? MUÇEV’e kiralanan 11 yerden sadece bir tanesi burası. Eski belediye oteline kadar olan alan sahile kadar mendirekte dahil tellerle çevrilmiş durumda. Balık tutmak için mendirekten dahi geçemiyorsunuz. Belediye başkanı bu konuda ne düşünüyor ve engelleyecekler mi göreceğiz.
“Hiç kimse bizim aklımızla dalga geçmesin!”
“Keşan’ın yararına olmayan ve zarar verecek konularda, Belediye Başkanı herkesten önce tepkisini göstermeli. Bölgeye yapılması planlanan FSRU Limanı konusunda hiçbir tepkisi yok. MUÇEV tarafından kiralama yapılırken de, herhangi bir tepkisi yok. Sahiller tellerle çevrildi ve belediye başkanının ne tepki vereceğini merak ediyorum. Eğer sen, Keşan’ın belediye başkanıysan ve sahiller zarar görüyorsa, kanunsuz işler yapılıyorsa, peşkeş çekiliyorsa, belediyeye ait olan mücavir alanlar kiraya veriliyorsa ve sessiz kalınıyorsa, Keşan’a çok fazla zarar veriyorsun. Artık, Keşan’ın belediye başkanı gibi davranmalı. İktidarın belediye başkanısınız ve bu olaylar engellenebilir, düzeltilebilir. Belediye Başkanı tavrını açıkça ortaya koymalı. Ayrıca, tel örgülerin pandemi nedeniyle örülü olduğu yönünde yazı yazılmış. Hiç kimse bizim aklımızla dalga geçmesin

“Burası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bizlere hediyesidir”
Pekcan
‘ın ardından İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe söz aldı aldı. “Burası bize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bu bizlere hediyesidir” diyerek konuşmasına başlayan Sarıkeçe, “İnsanların denize girme hakkını kimse gasp edemez. İşletenin adı Keşan Belediyesi ya da MUÇEV de olsa, denize girme hakkının gasp edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bizim kavgasını verdiğimiz durum buydu. Kumlar kiralanabilir ve işletilebilir. Ama insanların denize girme ve kuma basma özgürlüğünün önüne geçemezsiniz. Geçtiğimiz yıllarda, engellilerle ilgili bir takım adımlar atılmıştı. Keşan Belediye Başkanı yeniyken ve tazeyken burayı geliştireceğini dile getiriyordu ama bugün gelinen noktada, hayal kırıklığı yarattı. İnsanları denizden ve kumdan mahrum bırakabiliyorsanız, bunun çok iyi düşünülmesi gerekiyor. Adalet elbet bir gün yerini bulacaktır. Yapılan hukuksuzluktan geri dönülmesi gerekiyor. Yasalar çerçevesinde hareket edilmesi gerekiyor. Yaşanan durum bizleri son derece üzmüştür.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bu bizlere hediyesidir (!) Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yetkililerini burada görmek istiyorum. Bu şehirde yaşayan ve emek veren biri olarak, bölgede yaşanan katliama, peşkeşe nasıl izin verdiklerini bize anlatsınlar. Buradan elde edilen rantları çok merak ediyorum. Saros, hoyratça nasıl kullanılıyor? Çanakkale sınırlarında kalan Saros’un diğer yakasında benzer durumlar yaşanmıyor. Ama bizim bölgemizde kalan Saros Körfezi’nde olumsuz her şey yapılıyor. Bu konuda gerekli açıklamaların yapılmasını bekliyoruz.” dedi.
“Kıyı ve deniz herkese açıktır”
Sarıkeçe‘nin ardından Keşan Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Avukat Volkan Erkan söz alarak, şunları söyledi;
“Sahillerimiz, tel örgülerle çevrilmiş durumda. Denize ulaşım tek bir noktadan sağlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın inisiyatifiyle buralar, kiralanmış durumda. Biz, sahillerin kiralanmasına karşı olduğumuzu dile getirmiştik. Bu kiralamanın kıyı kanununa uygun şekilde yapılması gerekiyor. Kıyı kanunundaki maddeler ihlal edilemez. Kıyı kanunun 6.maddesine göre; kıyı ve deniz herkese açıktır, serbest şekilde geçilebilir. Tel örgünün yapılamayacağı ifade ediliyor. Ancak, sahil boydan boya tel örgülerle kapalı durumda. İçeriye giriş sıkıntılı. Geçen yıl, engellilere uygun bir plaj olduğunu ve daha iyi hale getireceğini konuşmuştuk. Yapılanlar bozulmuş ve yeniden yapılacağı ifade ediliyor. Engellilerin, Erikli’nin uç noktasında değil; her yerinde rahatça denize girebileceği alanların oluşturulması gerekiyor. Kıyı kanununa göre, kıyıların kullanımının denetlenmesi belediyelerdedir.
Yetki belediyemizde ve gelip burada kullanmasını bekliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER