Mustafa Helvacıoğlu, bunu da yaptı..

Mustafa Helvacıoğlu, bunu da yaptı..

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 28 Ağustos 2020 Cuma günü Keşan Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan canlı yayın ile çevreye atılan çöplere dikkati çekti ve vatandaşları hassas davranmaya davet etti.

Keşan’ın İstanbul – Çanakkale karayolu üzerindeki kavşak noktalarından biri olan Keşan Devlet Hastanesi önündeki Destek Kıtaları Kavşağı’nda, beraberinde Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan ve Belediye personeli ile bilikte temizlik çalışması gerçekleştiren Helvacıoğlu;

“Bu iş böyle olmaz, çöpü çöpe atalım. Kavşaklarımızın hepsi böyle. Vatandaşlarımız geçerken arabalarından yola çöp atıyorlar. Çocuklarımıza örnek olmamız lazım. İnsanların kolayına geliyor. Ellerindeki su şişelerini, sigara izmaritlerini yola atıyorlar. Keşan hepimizin. Temiz tutmaya çalışalım. Bu alışkanlıklarımızı bırakalım. Atmazsanız Keşan batmaz. Çevre dostu olacaksak lütfen hiçbir şeyi çevreye atmayalım. Lütfen bu konuda hassas olalım.” dedi.
Çevreye dikkatsizce atılan çöplerin yangın olasılıklarını da artırdığına vurgu yapan ve kavşakta kırmızı ışık yandığında bekleyen sürücüleri uyaran
Helvacıoğlu, “Duyarlı olalım. Çocuklarımıza bu bilinci aşılamamız lazım. Çevremizi korumamız lazım. Sadece matematik öğretmek, sadece kimya öğretmek, sadece alış veriş yapmak değil hayatımızın kavgası. Temiz hayat, temiz yaşam, Temiz Keşan.” şeklinde konuştu.


Geçtiğimiz günlerde Keşan Belediyesi Temizlik İşlerinin araç filosuna dahil edilen “Çöp Taksi”nin de hazır bulunduğu çalışma sırasında Helvacıoğlu, “İyi ki bu çöp taksiyi de almışız. Çalışmalarımızda büyük katkısı oluyor. Çöp taksi her yerde” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER