Havsalı müzisyen Mert Ör’den tokat gibi Saros klibi

“Müzik benim için, hayallerimin peşinden koşarken yaşadığım zorluklara karşı sığındım bir liman oldu.” Diyen genç sanatçı, klibinin perde arkasını Gazete Saros’a değerlendirdi.

Havsalı müzisyen Mert Ör’den tokat gibi Saros klibi

Sonay CAN

Müziğe lise yıllarında rap ile başlayan, ancak daha mezun olmadan R&B müzikte karar kılan, ardından Jamaika Raggee müziğini Trakya şivesiyle harmanlayan Mert Ör, son günlerde, #sarosumadokunma hashtagi ve Saros video klibiyle Trakya’da gündeme oturdu.

Havsa’da doğup büyüyen, Trakya Üniversitesi’nde öğretim gören, halen Kapaklı’daki bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde özel eğitim öğretmenliği yapan genç sanatçı, en güzel yıllarını Saros Körfezi’nde müzik yaparak geçirdiğini söyledi.

1993 yılında Edirne’de doğan ve halen Tekirdağ Kapaklı’da yaşayan Ör, ilkokulu Havsa’da lise ve üniversiteyi ise Edirne’de okumuş. Lise on sınıfa kadar Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde eğitim gören, lise son sınıfta ise Havsa Anadolu Lisesi’ne geçiş yapan Mert Ör, ardından Trakya Üniversitesi okul öncesi öğretmenliği bölümünden mezunu olmuş.

Saros’a olan ilgim ve sevgim aslında müziğimle harmanlanıyor

Sözlerinin başında Saros Körfezi’nin hayatında çok büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Ör, şöyle dedi: “Evet Saros’a olan ilgim ve sevgim aslında müziğimle harmanlanıyor. Hayatımın en güzel sahnelerini Saros Körfezi sahillerinde aldım. Müziğe, küçüklüğümden beri her zaman ilgim vardı. Ama müzik benim için bir hayal ve ya başarma içgüdüsünü taşıdığım bir unsur değildi. Müzik benim için, hayallerimin peşinden koşarken yaşadığım zorluklara karşı sığındım bir liman oldu. Ya da hayatın güzelliklerinin içimden taştığı yerlerde sonsuza doğru açıldığım bir yelkenliydi.”

İstemediğim bölüm olduğu için üniversiteyi bırakıp işe girdim

Müziğe, lise yıllarımda Rap müzikle başladım. Arkadaşlarımla kendi aramızda kayıtlar alıyor, şarkılar yapıyorduk. Sonra müziği hiç bırakmadım. Lisenin son yıllarında ise, Rythtim and Blues (R&B müzik) türüne yöneldim. Liseden mezun olduğumda, üniversite için istediğim bölüme girmeye puanım yetmemişti. Trakya Üniversitesi’nde harita kadastro bölümünü kazanmıştım ve ailemin isteğiyle onu okumaya başladım. İstemediğim bir bölüm olduğu ve ailece ekonomik olarak zor durumda olduğumuz için okulu bıraktım ve işe girdim.”

Çocuklarla aram çok iyiydi

Kendi çabalarımla gitar çalmayı öğrendim

Havsamda şarkı söyleme hayalim gerçek oldu

Hayatımın en güzel iki yılını Saros’ta geçirdim

Trakya şivesiyle Jamaika reggae müziği yapmak…

Özel çocuklarla çalışıyorum

Müziğin diğer türleriyle de ilgilendiğine kayıt düşen Mert Ör, “Sadece bunlarla da değil genelde müziğimle bu tarz konulara ulaşmaya çalışan bi insanım. Bu şarkımdan önce de ‘Bir ben miyim?’ adlı bir şarkım vardı. O da bir engellinin karanlık iç dünyasını anlatan bir çalışmaydı. Şuan da bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde Özel eğitim öğretmenliği yapıyorum. Özel çocuklarla çalışıyorum.” Dedi.

Saros’a kıyıyorlardı

Saros Körfezi’nde BOTAŞ tarafından yapılacak FSRU liman projesine de değinen Ör, “Saros elden gidiyor.” Diyerek, bu durumu kabul edemediğini vurguladı ve şu ifadede bulundu. “Evet ilk duyduğumda doğalgaz hattı çekiliyor zannetmiştim. Sonra araştırınca Saros’a vereceği zarar hakkında da incelemeler yaptım. Göz göre göre hani insanın bir parçasına dokunurlar ya öyle bir şey hissettim. Yazın en koyu sıcaklarında koşa koşa kendimizi attığımız Saros’a kıyıyorlardı. Ben bu tarz projelere yöresel olarak karşıyım. Memleketimin herşeyine değer veren biriyim.”

Ergene’ye niyet, Saros’a kısmet

Mert Ör, son olarak Saros Körfezi’yle ilgili tespitlerini ve klipteki gelişmeleri şu şekilde sıraladı. “Saros klibi de şöyle gelişti. Ben yakın zamanda Ergene Nehri, Kapaklı, Çerkezköy ve Çorlu’daki fabrika bacalarından çıkan dumanlar yüzünden hava kirliliğini protesto eden bir şarkı yapacaktım.Ancak, Ergene’ye niyet, Saros’a kısmet oldu. BOTAŞ’ın FSRU liman projesiyle ilgili gelişmeler nedeniyle Saros Körfezi Öne çıktı.”

2 Mert biraraya geldi, Saros klibi ortaya çıktı

Ör, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Aranjörüm ve arkadaşım Mert Karaca ile Saros Körfezi’yle ilgili böyle bir projeye girmenin daha güzel olacağını düşündük. Çünkü Saros gerçekten benim hayatıma çok renkli anılar armağan etti. Ben de ona bir şarkı armağan edeyim diye düşündüm. Sonra da yola koyuldum böyle bir şarkı çıktı ortaya.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER