Yüzlerce kadına umut olacak proje başlıyor

Yüzlerce kadına umut olacak proje başlıyor

Edirne’de, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, erken evliliklerin sonlandırılması ve aile içi geçimsizliklerin engellenmesi amacıyla ‘Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar’ projesi kapsamında, mutfaklar, atölyeler, kafeteryalar, etkinlik alanları, satış kabinleri ve birçok alan oluşturularak, kadınlara sosyoekonomik yönden katkı sağlanması hedefleniyor.

Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne İl Özel İdaresi, Edirne Emniyet Müdürlüğü, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü, S.S. Valide Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odasının finansman kaynaklarıyla Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Karaağaç Mahallesi’nde atıl vaziyette bulunan Karaağaç Bölge Yatılı Okulunun bulunduğu yere Karaağaçlı kadınlar için Kadın Sosyal Destek Merkezi kurulacak.

PROJE, EKONOMİK DESTEK SAĞLAYACAK

Kadınların sosyoekonomik yoksunluklarını azaltmak, şiddet mağduru kadınlara yardımcı olmak, erken evliliklerin engellenmesine katkı sunmak ve yöresel gıda ürünleri üretimini desteklemek amacıyla geliştirilen projede, kadınların yaşadığı sosyal, fiziki imkansızlıkları ve sosyoekonomik yoksunlukları sonlandırmak için kafeterya ve satış kabinleri oluşturulacak.

ÜRETİLEN ÜRÜNLER SATILACAK

Gıda, tarım ürünleri üretimi yapan dezavantajlı kadınların ürün işleme, kurutma, ambalajlama yapabilecekleri atölyelerinde oluşturulacağı projede, ürün tasarımı, satışı ve pazarlanmasına da destek sağlanacak.

KADINLARA EĞİTİM İMKANI DA SUNULACAK

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, erken evliliklerin sonlandırılması ve aile içi geçimsizliklerin engellenmesi amacıyla hayata geçirilecek proje kapsamında, sosyal destek merkezi de açılarak kadınlara destek ve eğitim imkanı sunulacak.

PROJE BİNLERCE KADINA UMUT OLDU

Edirne ve özellikle Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan sosyal müdahaleye ihtiyaç duyan 954 dezavantajlı kişi, şiddet mağduru olan kadınlar, erken evlilik mağduru kadınları, 100 gıda üretimi yapan kadın, 600 kooperatif ortağı kadına yönelik olarak planlanan eğitimler, atölyeler ve işletme ile sosyal destek merkezi kurulması da planlanıyor.

PROJE KABUL EDİLDİ

Edirne’de binlerce kadına umut olan projenin ilk adımı dün Edirne İl Genel Meclisi’nde atıldı. İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı dünkü oturumunda İdari ve Mali İşler Komisyonu raporuna göre ‘Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar’ projesine İl Özel İdaresi’nin 622 bin lira destek sağlanması mecliste oy birliği ile kabul edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER