25 Yıllık mesleki birikimini, memleketi Keşan’da taçlandırdı

25 Yıllık mesleki birikimini, memleketi Keşan’da taçlandırdı

İş ve ekonomi dünyasının sesi ve nefesi olan Gazete Saros, genç girişimci ve kadın girişimcilerimizin başarı hikayelerini, siz değerli okurlarımızla paylaşmaya devam ediyor.
Gazete Saros olarak, bu kez de bölgemizin kadın girişimcilerinden biri olan Neri Güzellik Salonu sahibi Nergül Engin’i gazetemize konuk ettik.
Nergül Engin, Keşan’ımızın Karahisar köyünde doğmuş, ortaokul eğitimini bölgemizde tamamlamış, sonrasında ise dört yıl sağlık meslek eğitimi alıp, bu eğitimini yüksek hemşirelik unvanıyla taçlandırmıştır.
Uzun yıllar kamuda hizmet veren Engin, meslek hayatına birçok kurumda ve klinikte çalışarak devam etmiştir.
“GÜZELLİK, HEP BİR YANIMDI”
25 Yıldır sağlık ve güzellik alanında çalışan Engin, güzellik alanına geçişini şu sözlerle dile getirdi,
“Güzellik, hep bir yanımdı. Çevrem tarafından her zaman saçım, cildim, makyajım ve parfümüm beğenilirdi. Sosyal çevrem tarafından güzellik alanında bir iş yapmam gerektiği sürekli dillendirilirdi. Bu söylenenlerin ardından, biraz da içimden gelen bir istekle, altı ay süren Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Estetisyenlik eğitimi aldım. Meslek hayatıma verdiğim kısa bir aranın ardından sağlık hizmeti artı güzellik olarak geri döndüm. Bu süreçte ürün eğitmenliği yaptım. Tüm bunlara ek olarak ürünler ile ilgili radyo ve televizyon programlarına katıldım.”
“KEŞAN’A DÖNMEYİ HAYAL ETMİYORDUM”
“İstanbul’da çalıştığım dönemde, Trakya bölgesinden gelen kadın müşterilerimiz olduğu kadar erkek müşterilerimiz de vardı. Ve onlara neden buraya geliyorsunuz diye sorduğumda, müşterilerim kalite açısından çok sorun yaşadıklarını, doğru sonuçlar alamadıklarını ve erkeklere yönelik hizmetlerin verilmediğini söylüyorlardı. Trakya insanı, bakımına çok düşkündür. Bu durum bende, bölgemizde güzellik alanında bir eksiklik olduğu kanaatini getirdi. Tabi hala, Keşan’a dönmeyi ve burada çalışmayı hayal etmiyordum. İstanbul’daki meslek hayatımın sorumluluklarından çok yorulduğum bir dönemde mesleki hayatıma ara vermek istedim. O dönemde kuzenim, mesleğime aşık bir kadın olduğumun farkında olarak, iş hayatına Keşan’da devam etmek istemez misin, diye sordu. Bölge insanımızın yakından tanıdığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği korosunda ses sanatçısı olan Ayşe Engin Aslanca’nın da desteği ile Keşan’da hizmet vermek için kolları sıvadım.”

“Neri Güzellik, bir kuaför salonu değil farklı bir amaç doğrultusunda açılmış bir yer. Burada hizmet alan müşteriler özeldir, bazı müşterim buraya gelirken özel gelmek isteyebilir. Kuaföre neden gidiyor diye merak edilmez, sorgulanmaz ama bir güzellik salonuna gidildiği zaman meraklanılır.”
ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

“Salonu kiralamadan önce ilk baktığım şey yangın merdiveniydi. Mevcut cihazlarımız sebebiyle, müşteri sağlığı için ikinci kat dahil sonraki katlar için yangın merdiveni olmak zorunda. Dükkânı ilk kiraladığımda, burayı da güzelleştirmek ve bir klinik ortamına çevirmek için epey masraf yaptım. Neri Güzellik salonunda verdiğimiz hizmetleri sıralayacak olursam; cilt bakımı, lazer epilasyon, altın maske, vücut bakımı, manikür-pedikür, kalıcı makyaj, microblading kaş, kirpik işlemlerimiz mevcuttur. Detaya inmek gerekirse; cilt bakımında klasik, medikal, leke, kırışıklık, sivilce bakımlarımız mevcut. Genç yaşlardaki çocuklarımız için özellikle annelerine sesleniyorum, ilaç kullanmadan önce lütfen aylık düzenli bakımlara gelip, o cildi güzelce temizlersek zaman içinde o bölgenizdeki kisttik hareketleri engellemiş olursunuz. Tabi beslenme, bununla eş zamanlı olmak durumunda. Gençler fast food kültüründen uzak durmalı ve içten de ciltlerini beslemeliler. Vücut bakımlarında; selülit, aşırı kilo, kırışıklık ve bölgesel yağlar gibi sorunlarınıza uzman bir ekip ve son teknoloji cihazlarımız ile çözümler sunuyoruz.”
“İSTANBUL’A GİDEN KEŞANLILAR ARTIK BİZİ TERCİH EDİYOR”
Uzun yıllar sonra Keşan’a dönmekten ve burada çalışıyor olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Nergül Engin, geçiş sürecinde zorluklar yaşadığını da belirtti, “Keşan, önyargılara sahip bir yer. Keşan halkı kendini sosyalleşmiş, kültür düzeyinde görse bile, burası hala kendini tam anlamıyla geliştirebilmiş bir yer değil. Güzellik salonumuz ilk açıldığında, meslektaşlarım tarafından destek beklerdim. Bunun yerine şikâyet edildim. Meyve veren ağaç taşlanır, ben bunu çok iyi biliyorum. Hepsinin üstesinden geldim ve 25 yıllık meslek hayatımın bana kattığı bilgi birikimi ve değerlerle kalitemi kısa sürede ortaya koydum. Bizim markamız kaliteden asla ödün vermeden İstanbul’a giden insanların ayağına İstanbul’u getirdi.”
“PANDEMİ, EKONOMİK AÇIDAN OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURDU”
“Pandemi döneminde insanlarımızdan beklenen temizlik unsurlarını, bu salonun ilk açıldığı günden bu yana zaten uygulamaktaydım. Galoşsuz müşteri içeri almıyordum. Ek olarak, iki aydır HES kodu uygulaması ile müşterilerimi kabul ediyor ve ateş ölçümü yapıyorum. Böylelikle ne müşterimi ne de kendimi riske atmış oluyorum. Çünkü gün içinde birden çok kişiyle seans yapıyorum. Kimsenin hayatını riske atmak istemem. Pandemiyi ekonomik açıdan soracak olursanız ne yazık ki bize de ekonomik açıdan olumsuz sonuçlar doğurdu.”
“MÜŞTERİ SAYIM GÜNDEN GÜNE ARTIYOR”
“İlk açıldığım günden bugüne verdiğim hizmet doğrultusunda müşteri sayım günden güne artıyor. Keşan esnafı saat 6-7’de dükkanlarını kapatır ama ben hizmet vermek adına, gece 12’ye kadar çalıştığım zamanlar oldu. Ekip olarak 3 kişiyiz, iki kişi klinikte benimle çalışıyor, kaş tasarımı için Kıymet Mandıra belirli aralıklarla İzmir’den geliyor. KOSGEB’ten kadın girişimci olarak destek aldım ama bu destek benim cihazlarımın ücretlerini asla karşılayacak bir miktar değildi. Keşan halkı benden memnun, bunu geri aldığım dönüşlerden dolayı gönül rahatlığı ile belirtebilirim.”
“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEĞE HAZIRIM”
“Kadın güçsüz olarak nitelendiriliyor ama her şeyin altından, arkasından kadın çıkıyor. Bu da kadının ne kadar güçlü olduğunun gösteriyor. Toplumdaki algıyı kırmak gerek, kadın hem işinde hem de evinde güçlü bir şekilde yaşam mücadelesi verebiliyor. Farkındalık yaratacak her projede ön safhalarda yer almaya hazırım. Belediyeye sunduğum projenin içeriğinde bedensel ve zihinsel engelli çocuklarımıza lazer hizmeti sunmak istediğimi belirttim. Projem başkanımız tarafından faydalı bulundu ve onaylandı. İlk yıl, 1 engelli kardeşimize, ikinci yıl 2 engelli kardeşimize yardım edelim derken, Keşan Belediyesi’nin de yardımıyla 6 tane kız öğrencimize lazer epilasyon hizmeti verdim. Bu yüzden hizmete sunduğum bu proje, engelli kardeşlerimize hijyen açısından büyük kolaylık sağladığını düşünüyorum.”
Keşan’da ve bölgemizde yaşayan genç hanımları cesaretlendirecek sözler söylemeyi es geçmeyen Engin, “Bölgemiz kadınları çok marifetli, bu yüzden hayatta yapmak istedikleri her işi başarabilirler, yeter ki kendilerine inansınlar. Biz Ticaret Odası’nda Genç Girişimci Kadınlar olarak onların yanındayız. Bizler bir kadın olarak bir başka kadına nasıl yardımcı olabiliriz, bir kadın nasıl üretebilir bunun üzerinde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.
“PANDEMİ BİTER BİTMEZ, KEŞAN’I SPA BEKLİYOR”
“2021 yılının en başta sağlık problemlerinin son bulduğu bir yıl olmasını diliyorum. 2021 senesinde hedeflerimin içinde sağlıklı yaşam merkezi yani bir SPA merkezi açmak var. SPA’nın açılımı sağlıklı yaşamdır. Beden sağlığını korursanız ruh sağlığınızda korursunuz. Keşan’a doğru bir SPA merkezi hizmeti vermek, pandemi biter bitmez hayata geçirmek istediğim bir proje.”
Adres: Yukarı Zaferiye Mahallesi, Önder Caddesi, Özkan Sokak, 75.yıl Apt. A Blok K.2 -Keşan
Web sitesi:
www.neriguzellik.com
Instagram: neriguzellik
Facebook: Neri Güzellik
İrtibat Numarası: 0539 895 32 32 – 0284 712 32 33

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER