Elektrik hizmetleriyle başladı, vinçle bölgesel marka oluyor

Elektrik hizmetleriyle başladı, vinçle bölgesel marka oluyor

Gazete Saros olarak, İpsala’nın ve bölgemizin genç girişimcilerini, genç iş insanlarını sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.
Genç yaşına rağmen, ilçemizde alanında önemli adımlar atan ve son olarak vinç sektöründe “bende varım” diyen “SEZ-EN Elektrik – Vinç Hizmetleri” şirket sahibi Engin Kabataş’ı gazetemize konuk ettik.
Her zaman yenilikçi fikirleriyle, sektöründe öncü olmaya çalışan Kabataş, aynı zamanda evli ve 2 çocuk babası.
2007 Yılı Mart ayında, genç yaşlarında İpsala ilçemizde faaliyete geçirdiği “SEZ-EN Elektrik – Vinç Hizmetleri” şirketini bölgesel bir hizmet ağına taşıyan Kabataş, genç yaşına rağmen 13 yıllık bir iş hayatı tecrübesiyle yoğrulmuş durumda.
Bu da hiç şüphesiz hem Kabataş hem de bölgemiz için önemli bir kazanç.
Neredeyse her yıl onlarca evladını ilçe, hatta il dışına gönderip, göç veren bir ilçe olarak, Engin Kabataş gibi girişimci ve yenilikçi fikirlere sahip gençlerimizin önemsenmesi gerekiyor.
“HEM USTA-ÇIRAKLIKTAN GELİYORUM, HEM DE BABA MESLEĞİM
Usta-çırak ilişkisiyle sektöre adım attığını belirterek sözlerine başlayan Kabataş, “mesleğimle ilgili şu yönden avantajlarım olduğunu düşünüyorum. Hem baba mesleği, hem de usta-çırak ilişkisiyle sektöre adım attım. Ve ayrıca mesleki eğitim aldım. Tekirdağ Turizm Otelciliği kazandım, 3 yıl eğitim gördüm. Babamın emekli olmasının ardından ben de İpsala’ya dönerek, babamın da tecrübeleriyle iş yaşamına dahil oldum” diyerek, sektöre giriş hikayesini bizlerle paylaştı.
“TRAKYA GENELİNDE HİZMET VERİYORUZ”
Sözlerine devam eden Kabataş,
“şu an stajyerimizle beraber, toplamda 4 kişi olarak hizmet veriyoruz. Tabi hizmet veriyoruz derken, artık sadece ilçemize değil. İlçemizin dışında da çevre ilçelere de hizmet veriyoruz. İpsala dışında; Meriç, Keşan, Uzunköprü, Gelibolu, Enez, Havsa ve çevre ilçeler ve iller olmak üzere hem elektrik hem de vinç hizmeti alanında tüm müşterilerimize bir telefon kadar yakınız. Saha hizmetimizin yanısıra aynı zamanda İpsala’da Yeni Pazar Yeri sitesinde olan dükkanımızda, perakende satış olarak hizmet veriyoruz.”
“TEDBİRLERİMİZİ 2 KATINA ÇIKARDIK”
Hizmet alanlarıyla ilgili gazetemize detaylı bilgi veren Kabataş, “elektrik, elektronik, güvenlik ve kamera sistemleri satış ve montajımız mevcuttur. Tabi en fazla çiftçilerimize, üreticilerimize hizmet veriyoruz. Çiftçimiz, üreticimiz mutluysa biz de mutluyuz. Tabi herkes gibi biz de çalışırken güvenlik önlemlerini had safhada tutmaya çalışıyoruz. Tedbirlerimiz vardı ama yaşadığımız iş kazasından sonra aldığımız önlemleri 2 kat arttırmış olduk. Genelde tahsilatla ilgili sorun yaşanmıyor ama ilçe dışında iş yapıldığı zaman açıkçası sorun yaşanabiliyor. Örnek vermek gerekirse, Enez ilçemizde yaptığımız bir iş sonrası, çekler karşılıksız çıktı. Bu da bizi üzmüş oldu” diyerek değerlendirmelerde bulundu.
“SOSYAL HAYATI CANLANDIRMAMIZ LAZIM”
İpsala’da sosyal yaşamın kısıtlı olduğunu belirten Kabataş, “ilçemizde ne yazık ki sosyal alanlarımız ve sosyal hayatımız kısıtlı. Fakat son dönemde güzel işler de oluyor. İlçemizde sosyal yaşamı canlandırmamız lazım. Bu çerçevede Caner Şapçı arkadaşımızın son dönemde gerçekleştirdiği yatırımı çok önemsiyorum. Şapçı ailesinin gerçekleştirdiği gibi yatırımlar artmalı. Kamu yatırımları da bu noktada çok önemli. Kamu öncülüğünde ilçemizde kültür, sanat, spor etkinlikleri arttırılırsa ilçemiz hareketlenir. Bu noktada kamu idarecilerinin adım atmaları gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta ilçe, hepimizin ilçesi. Ayrıca Yeni Pazar Yeri sitesinin de hareketlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü burası hareketlenirse, ekonomiye de hareket gelir.”
“VİNÇ ALMAK, HAYALİMDİ
İş hayatında geride bıraktığı 13 yılın değerlendirmesini de yapan Kabataş, “elbette iyi, orta halli veya biraz daha olumsuz geçen seneler oldu. Her işletmede olduğu gibi, ülkenin genel durumundan etkilenerek, bizde de dalgalanmalar yaşanabiliyor. Yola çıkarken 25 metrekare hizmet alanı ile başladık, şu an 50 metrekare açık alanımız, 50 metrekare de depomuz ile hizmet veriyoruz. Araç filomuzda da 3 araçla hizmet veriyoruz. Vinç, benim hayalimdi. Aslında 10 yıl önce almayı düşünüyordum. Babam o dönemlerde, açıkçası beni biraz durdurdu. Sonrasında ise hizmet verilecek bir alan olduğunu gözlemleyip, 2018 yılında ilk vincimizi aldık. 2018 Yılında yaptığımız yatırımımızın ardından hedefimiz piyasadan uygun bir fiyata vinç hizmeti vermekti. Ve hedeflediğimizi başardık. Piyasadan daha uygun fiyata vinç hizmeti verdik. Şu an saat başına 150 TL gibi bir ücretle hizmet veriyoruz. Piyasa ortalaması ise 170-180 TL civarında. Vinç hizmetleriyle ilgili Trakya’nın tamamından talep görüyoruz. Hatta size ilginç bir anımı anlatayım. Bir gün komşu ilçe, Meriç ilçesinden geçiyorum. Yolumu kestiler. Yolumu kestiler derken yanlış anlaşılmasın. Vinç hizmeti alabilmek için yolumu kestiler. Aslında Meriç’e, başka bir iş için gitmiştik ama kıramadık tabi. Geri çevirmedik. Hatta üçte bir fiyatına yaptık işi diyebilirim. Elektrik ve vinç hizmetlerimizle ilgili 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz.
“KURUMSALLAŞARAK BÜYÜYEN BİR ŞİRKET OLMAK İSTİYORUZ”
Kabataş son olarak, “ileride hedefimiz, kız çocuklarımız büyüdüğü zaman ilçemize tekrardan bir butik kazandırmak. Onun dışında bir de bebek giyimi üzerine bir mağaza açma hayalimiz var. “SEZ-EN Elektrik – Vinç Hizmetleri” olarak hayalimiz ise, kendi dükkanımızı alıp, daha da kurumsallaşarak hizmet veren bir firma olmak istiyoruz.
Hizmet alanımız ise, “elektrik tesisatı, pano trafo tesisi kurulumu, konpanzisyon uzaktan kumanda sistemleri, plan proje taahhüt işleri, malzeme perakende ve toptan satışı, çanak anten satış montaj, güvenlik kamera sistemleri.”
İletişim: 0543 438 94 84, 0545 438 94 84, 0542 303 16 08.
Adres: Saraçilyas Mahallesi, Garaj Girişi Sokak, Yeni Pazar Yeri Sitesi, No: 3 /A İpsala







 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER