Gaytancıoğlu, “AKP, Edirne Stadyumunu unuttu”

Gaytancıoğlu, “AKP, Edirne Stadyumunu unuttu”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığının Bütçesinin görüşmeleri sırasında Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yapılacağı söylenen ama bir türlü yapımına başlanmayan Edirne Stadyumunun durumunu sordu.
Açıklamalarının başında AKP’nin bir gençlik politikası olmadığını söyleyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Araştırmalara göre gençlerimizin yüzde 70'i ülkeyi terk etmek istiyorsa bu, bir gençlik politikanızın olmadığının en önemli göstergesidir” dedi.
Plansız şekilde üniversite açmakla bir yere varılamayacağını ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu bu politikaların sonucu olarak şimdi artan işsizlik ve yurt sorunun görüldüğünü belirtti.
Türkiye futbol liginin Avrupa’nın en yaşlı ve yabancı futbolcu cenneti haline geldiğinin altını çizen Gaytancıoğlu, ortada bir başarı değil tam aksine başarısızlık ve aşırı borçlu kulüplerin olduğunu hatırlattı.
Edirne’ye yapılacağı söylenen yeni stadın durumuna değinen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç 2014'te dedi ki: ‘23 şehirde 25 süper stadyum açacağız.’ Edirne'ye 22 bin kapasiteli bir stadyum yapılacaktı, hâlen bir çivi bile çakılmadı” şeklinde konuştu.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasının sonunda Avrupa Futbol Şampiyonasında yaşanan başarısızlığa da değinerek daha önce cevaplanmayan sorularını bir kez daha Bakana yineledi: "2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için Millî Takım'ımızın Roma ve Bakü'deki maçlarına kaç kişi Futbol Federasyonunun davetlisi olarak gitmiştir? Federasyonun davetlisi olarak giden kaç basın mensubu vardı? Davetliler hangi kriterlere göre belirlendi? Roma ve Bakü'deki maçlara giden davetlilerin Federasyona kişi başına ortalama maliyeti ne kadardır?”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER