Enez, 2021’e umutla giriyor

Enez, 2021’e umutla giriyor

Son yapılan yerel seçimlerin ardından yıllar sonra tekrardan sosyal demokrat halkçı belediyeciliğe “merhaba” diyen, Edirne’nin Enez ilçesi, 2021’e umutla giriyor.
Son yıllarda turizm, balıkçılık ve tarım gelirleri dışında alternatif gelir kaynaklarından yoksun kalan Enezliler, Aralık ayında gelen müjdeli haberlerle gözünü 2021 yılına çevirdi.
Önce Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç’in verdiği doğalgaz müjdesi hemen ardından gelen Dardanel fabrikası müjdesi, 2021 yılına girerken Enez ilçesi ve bölge halkına umut aşılamışa benziyor.
2019 Yılında belediye başkanlığına aday olduğu dönemde, ilçe halkına “12 ay yaşanabilir, sosyal ve mutlu Enez” vaat eden Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, pandemi sürecine rağmen 2020 yılında gerçekleştirdiği hamlelerle Enez halkının geleceğe güvenle bakmasını sağladı.
“12 AY YAŞANACAK BİR ENEZ GELİYOR”
Başkan Günenç,
kısa bir süre önce doğalgaz konusuna ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti, “
GAZDAŞ Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir ile yaptığımız görüşme sonucu; Enez ve Enez Sahiline doğalgaz basınç regülatörlerinin 2021 yılında yapılacağını ve 2022 yılında Enez’imizin doğalgaza tam anlamıyla kavuşacağını siz değerli hemşehrilerime sevinç ile müjdeleyerek, Enez’imize hayırlı olmasını diliyorum. Enez’imizi 12 ay yaşanabilir bir hale getirmek en büyük hayallerimizden birisi. Kış mevsiminde yakıt olarak kullanılacak doğalgaz ile birlikte Enez’imiz sadece yaz mevsiminde değil, yılın 4 mevsiminde cazibe merkezi haline gelecek. Genç ve dinamik kadromuzla Enez’imizin geleceği için, gece gündüz demeden mücadele ediyoruz. Bu çerçevede bizimle birlikte Enez’imizin geleceğine harç koyan, başta meclis üyelerimiz olmak üzere tüm personelimize çok teşekkür ediyorum.”
“700 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”
Sözlerine devam eden Başkan Günenç, Dardanel şirketinin 2021 yılında Enez’de yeniden faaliyete geçireceği fabrika ile ilgili konuştu, “
Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Niyazi Önen ile yaptığımız görüşmeler sonucunda; Enez'de bulunan Dardanel fabrikası için gerekli girişimlerin yapıldığını ve 2021 yılında faaliyete geçeceğini belirttiler. Doğru işler yapıldığı takdirde istihdam sağlayan böyle işletmelerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. 700 vatandaşımıza iş imkanı sağlayacak olan fabrikanın Enez'imize hayırlı olmasını diliyorum.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER